Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert Halloween met gaming-PC vol verrassingen

LEGO is Halloween aan het vieren, en hoe: de Deense speelgoedfabrikant heeft een gamingcomputer gebouwd waar je U tegen zegt. Het slechte nieuws? Je kunt ‘m niet kopen.

Halloween is de perfecte kans voor grote merken om weer eens de aandacht te trekken van de consument.

LEGO viert Halloween

Of ze nou cruesli of auto’s produceren: praktisch elke fabrikant komt deze dagen wel met een inhaker. Een verplicht marketingnummertje. LEGO heeft ook echt sets met een Halloween-thema. Denk bijvoorbeeld aan het imposante spookhuis dat het Deense merk in 2020 lanceerde. Voor 299,99 euro koop je een 68 centimeter hoog gebouw dat niet zou misstaan in een horrorfilm.

Ook dit jaar laat de speelgoedfabrikant het griezelfestijn niet onopgemerkt voorbij gaan. Niet met een nieuwe set, maar met een gamingcomputer. Ja, zelfs de bouwsteentjesboer kan niet om het fenomeen dat gaming heet heen.

Gamingcomputer van 20.000 steentjes

Sterker nog, al sinds het einde van de jaren negentig brengt LEGO regelmatig games uit. Zo werd onlangs nog LEGO Brawls naar verschillende consoles en de PC gebracht. Een soort Super Smash-kopie. Niet Mario en Luigi, maar minifiguurtjes rammen er dit keer op los.

Maar ja, op wat voor computer ga je die game spelen dan? Precies, een heuse LEGO-computer. Als marketingstunt deelde de fabrikant afgelopen weekend een bijzondere post op Twitter.

Met maar liefst 20.000 steentjes heeft het Deense merk een gamingcomputer gebouwd met een echte LEGO-behuizing. En wat voor één: het geheel staat in teken van Halloween. Sterker nog, je zou eerder denken dat het om een groot spookhuis dan om een computer gaat. Tot je het geheel openklapt: dan komen de componenten van de gaming-PC tevoorschijn.

En de specificaties dan?

Voor de liefhebbers: LEGO zegt dat de computer is uitgerust met een RTX 3090-videokaart, een Intel i9 12900KF-processor en een waterkoelingssysteem. Iemand doet bij LEGO in ieder geval goed zijn PR-werk. De video waarin de bijzondere computer wordt onthuld, eindigt namelijk met de volgende claim: “Ja, je kunt er Crysis op spelen.” Een shooter die destijds door vrijwel geen enkele computer fatsoenlijk kon worden gerund, vanwege de futuristische graphics. Het is een knipoog waarmee LEGO precies in de gamershumor-roos schiet.

LEGO Halloween gamingcomputer
Zelfs de prestaties van de computer worden in steentjes gemeten (Afbeelding: LEGO)

Het slechte nieuws

En dan nu het slechte nieuws: nee, dit monster van een computer is niet echt te koop. Het is geen set die LEGO gaat uitbrengen. Het merk maakt direct duidelijk dat het om een one-off gaat. Een marketingstunt. Niks meer, niks minder. Ach, gelukkig kun je wel een compleet werkend toetsenbord van LEGO kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.