Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 14 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Je volgende toetsenbord ontwerp je zelf met LEGO

LEGO-liefhebbers, opgelet. Je huidige toetsenbord is veel saaier dan nodig is. Maak kennis met de Pixel, een mechanisch toetsenbord die je zelf af kunt maken.

LEGO is al sinds je als kind voor de schappen van je lokale speelgoedwinkel stond geen goedkoop speelgoed.

Dure hobby

Toch kan het altijd nog erger, zo bleek de afgelopen maanden. Je merkt de gevolgen van inflatie namelijk niet alleen in de supermarkt.

Ook LEGO heeft zijn prijzen flink verhoogd. De Deense fabrikant noemt de explosief gestegen prijzen van grondstoffen als voornaamste reden. De gigant incasseerde die extra kosten aanvankelijk zelf, maar nu moeten de fans er helaas ook aan gaan geloven.

Gelukkig is LEGO multifunctioneel. Je kunt van je bestaande collectie immers zelf ook weer nieuwe sets bouwen, zonder dat je naar de lokale Intertoys hoeft te gaan. Scheelt weer in de portemonnee.

Sterker nog, je kunt je huidige verzameling aan kleurrijke steentjes zelfs gebruiken om je werkplek een stuk aangenamer te maken.

LEGO-toetsenbord

Maak kennis met het ultieme hebbeding voor LEGO-fans en techfanaten: een mechanisch toetsenbord dat jij zelf af kunt maken met LEGO.

De Pixel is een toetsenbord van accessoires-fabrikant MelGeek. Wat de Pixel zo bijzonder maakt is het feit dat rondom alle toetsen nopjes zitten, waarop je LEGO-blokjes kunt bevestigen.

Je volgende toetsenbord is van LEGO gemaakt Melgeek Pixel
(Afbeelding: MelGeek)

Sterker nog, je kunt de bovenkant van elke individuele toets afhalen, waaronder je ook nopjes aan zult treffen. In theorie zou je dus elke centimeter van dit toetsenbord vol kunnen bouwen. Een soort baseplate zoals je die vroeger had, maar dan eentje die toevallig ook je computer of laptop aanstuurt.

Geen officieel LEGO-product

Zo kun je dus praktisch je eigen mechanische toetsenbord ontwerpen. Elke week een ander kleurtje? Jij bepaalt ‘t. De enige beperking is je collectie aan LEGO-steentjes.

Die zal overigens je zelf moeten verzorgen. De Pixel is namelijk geen officieel gelicenseerd LEGO-product. Ja, het bijzondere hebbeding is compatibel met de plastic steentjes, maar je krijgt ze er dus niet bij.

Je volgende toetsenbord is van LEGO gemaakt Melgeek Pixel
(Afbeelding: MelGeek)

Meer slecht nieuws

Nu we toch met het slechte nieuws bezig zijn: de pixel is vooralsnog enkel beschikbaar als een pre-order, en er is nog geen releasedatum bekendgemaakt. Het scheelt dat het slechts één verse dollar kost om een pre-order te plaatsen.

Uiteindelijk, ooit, wanneer het toetsenbord wel klaar is voor zijn glorieuze debuut, zal er een prijskaartje van 199 dollar aan hangen voor alle early birds. Tot dan blijft het vooral een kleurrijk product dat het goed doet op sociale media, zonder beschikbare reviews of tests. Houd dat dus in je achterhoofd terwijl MelGeek zijn effectieve marketingmachine op je loslaat.

In de tussentijd houden wij het maar bij ons saaie duizend in een dozijn toetsenbord van Dell. Gelukkig heeft LEGO talloze sets die nu al je bureau kunnen verrijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.