Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuw op Netflix: de prettig gestoorde Cyberpunk-serie

Netflix heeft een prettig gestoorde serie gedropt, Cyberpunk: Edgerunners genaamd. Een animatieserie propvol grote namen, gebaseerd op de game Cyberpunk: 2077.

Projekt Red, de Poolse studio achter de The Witcher-games, was na het derde deel in de franchise een absolute publiekslieveling. Eindelijk een gamestudio die luistert naar zijn fans, in plaats van ze enkel uit te knijpen.

Het fiasco dat Cyberpunk: 2077 heet

Marketing en perceptie werken vertekenend, zo bleek eind 2020. Toen kwam Cyberpunk: 2077 uit, de ambitieuze open wereld-game die de ontwikkelaar al in 2012 aankondigde. Wat een zegetocht had moeten worden, bleek een nachtmerrie te zijn.

Het spel zat vol bugs, miste vele beloofde features en vrijwel geen enkele hardware kon het fatsoenlijk draaien. Nu, bijna twee jaar later, verkeert Cyberpunk: 2077 eindelijk in een enigszins acceptabele en daardoor speelbare staat.

Voor Projekt Red is het echter deels te laat. De studio gaat zich weer op The Witcher storten, maar het grote publiek zal de ontwikkelaar niet meer blind vertrouwen. Ach, gelukkig hebben we de televisieserie op Netflix nog.

Netflix presenteert Cyberpunk: Edgerunners

En dan hebben we het niet over The Witcher, de adaptatie van Netflix. Ook binnen de wereld van Cyberpunk: 2077 werken Projekt Red en de streamingdienst namelijk samen.

Maak kennis met Cyberpunk: Edgerunners, een Japanse animatieserie vanaf vandaag (13 september) is te streamen. Er verschenen al eens wat posters en een korte teaser, maar verder bleef Edgerunners een mysterie.

Netflix presenteert Cyberpunk: Edgerunners
🌟 (Afbeelding: Netflix)

Vlak voor de première kwam Netflix me een eerste trailer gedropt. Studio Trigger, de animatiestudio achter het project, maakte direct zijn reputatie waar. Als je anime in wat voor vorm dan ook al heftig vindt, dan doet Trigger daar nog een schepje bovenop. Wellicht herken je hun stijl nog van Star Wars: Visions. Ze leverden ook de korte film over een force sensitive tweeling af.

Trailer

Terug naar Cyberpunk: Edgerunners. De eerste trailer is ontzettend kleurrijk, heerlijk chaotisch en vooral wonderschoon geanimeerd. Dit is een anime-studio vol toptalent, firing on all cylinders.

Het voorproefje is vooral dat: een voorproefje op de visuele stijl van Edgerunners. Het plot komt niet echt naar voren in de trailer, maar gelukkig is de Netflix-serie nu met eigen ogen te bewonderen. In de animatieshow volg je een getalenteerde edoch roekeloze jongen, genaamd David. Hij leeft op de straat, maar heeft de ambitie om een huurling te worden. Een echte outlaw.

Grote namen…

Voor de anime-fans is het ook nog de moeite waard om de waslijst aan betrokken animatie-talent te checken. Als showrunner is Rafal Jaki aan boord (Cyberpunk 2077, The Witcher: Ronin), Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill) heeft de regie in handen en de personages zijn ontworpen door Yoh Yoshinari (Little Witch Academia, BNA: Brand New Animal). Die laatste serie is overigens ook op Netflix te streamen.

Nu te streamen

Cyberpunk: Edgerunners is nu te zien en bestaat vooralsnog uit tien afleveringen van dertig minuten. Dit smaakt naar meer, Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.