Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuw in september: 14 toffe LEGO-sets voor volwassen bouwnerds

Het is nog zomer, maar LEGO is al bezig met kerst. September brengt een verse lading aan nieuwe LEGO-sets met zich mee, van een imposante vuurtoren tot een mini-kerstboom.

We zetten alle nieuwe sets die in september uitkomen voor je op een rijtje, inclusief releasedatum, de prijskaartjes en een link naar de officiële LEGO Store.

Nieuwe LEGO-sets van september

LEGO Harry Potter 76405: Zweinstein Express

We trappen af door eigenlijk vals te spelen. Deze imposante trein komt in Nederland namelijk technisch gezien al in augustus uit. Op 31 augustus, om precies te zijn. De Harry Potter-set is echter zo tof dat we ‘m toch meenemen, want deze wil je niet missen. Je bouwt een 118 centimeter lang schaalmodel (1:32) van de trein waarmee de jonge tovenaars in de films richting Zweinstein vertrekken. Je kunt ‘m vullen met maar liefst twintig minifiguurtjes, en in de coupés zitten iconische scènes uit de films verwerkt. Lees meer over deze set in dit artikel.

Prijskaartje en releasedatum: 499,99 euro, komt uit op 31 augustus

LEGO Harry Potter Zweinstein
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21335 Motorised Lighthouse

Over peperdure en imposante sets gesproken: in september komt deze onlangs onthulde vuurtoren uit. Hij is ontworpen door een fan, die zij ontwerp deelde op het platform LEGO Ideas. Na duizenden stemmen van andere fans besloot de Deense fabrikant er daadwerkelijk een set van te maken. Het resultaat is een halve meter hoge vuurtoren, volgepropt met toffe details. Helaas zijn fans minder te spreken over de prijs, zoals je in dit artikel kunt lezen. Dit is namelijk het begin van LEGO’s nieuwe prijsstrategie, en die is niet mals.

Prijskaartje en releasedatum: 299,99 euro, komt uit op 1 september

LEGO Ideas 21335 Motorized Lighthouse
🎇 (Afbeelding: LEGO)

LEGO adventskalenders voor 2022

Je zit waarschijnlijk nog volop in het vakantiegevoel. Het is immers nog zomer. Toch staat de kerstperiode alweer bijna voor de deur, als je LEGO moet geloven. Terwijl de pepernoten al in de supermarkten liggen brengt de fabrikant alvast een reeks aan adventskalenders uit. Je kent het concept: in december kun je 24 dagen lang elke dag een object of personage in elkaar zetten. Elke dag een klein cadeautje.

Dit jaar kun je kiezen uit de onderstaande adventskalenders, die allemaal vanaf 1 september beschikbaar zijn:

  • LEGO City 60352 Advent Calendar: 24,99 euro
  • LEGO Friends 41706 Advent Calendar: 24,99 euro
  • LEGO Harry Potter 76404 Advent Calendar: 34,99 euro
  • LEGO Marvel 76231 Guardians of the Galaxy Advent Calendar: 34,99 euro
  • LEGO Star Wars 75340 Advent Calendar: 34,99 euro

LEGO 71034 Collectible Minifigures Series 23

Wil je nog meer cadeautjes uitpakken? Dan kun je in september ook beginnen met alweer de 23e reeks aan verzamelbare minfiguurtjes van LEGO. Het concept is simpel: je schaft in de (digitale) winkel een aantal zakjes aan, waarvan je niet weet welk minifiguurtje erin zit. Denk aan Pokémon-kaarten, maar dan met LEGO. Het thema lijkt dit keer feest te zijn, want alle figuurtjes zijn feestelijk uitgedost in kostuums. Verzamelen maar!

Prijskaartje en releasedatum: 3,99 euro per stuk of 23,99 euro voor zes stuks, komt uit op 1 september

LEGO sets september 2022
🔥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel viert feest

Spider-Man bestaat zestig jaar, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat LEGO daarbij ook graag profiteert van de lucratieve markt van action figures, maakt de manier waarop de fabrikant dat viert duidelijk. In september komen namelijk drie zogenaamde Contraction Figures uit. Een soort Bionicles-achtige (ken je ze nog?) actiefiguren. Minder bouwen, meer spelen en poseren. Je kunt komende maand Miles Morales, Spider-Man en Venom aan je collectie toevoegen. Ook hier geldt helaas dat LEGO sets minstens een derde duurder maakt dan je van ze gewend bent.

Prijskaartje en releasedatum: 29,99 euro per stuk, komt uit op 1 september

LEGO sets september 2022
🔥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO viert kerst

Ja, LEGO viert wat af. Je kunt namelijk al vanaf september een drietal kleinere kerst-setjes aanschaffen. Zie het als decoratieve items die je in december in je woonkamer neerzet, of kleine cadeautjes voor onder de kerstboom. Al kun je het woordje ‘klein’ wel weghalen met LEGO’s nieuwe prijzen. Afijn, tijd voor het echte kerstgevoel. Je kunt ze alle drie vanaf 1 september aanschaffen.

LEGO sets september 2022
🔥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.