Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 24 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Formule 1-fans boos op Brad Pitt om negeren F1-icoon tijdens gridwalk

Max Verstappen heeft de Formule 1-race in Austin, Texas gewonnen. Leuk, nu heeft heeft Red Bull ook de constructeurstitel in handen. Maar fans hadden het vooral over de gridwalk van Brad Pitt, en het negeren van F1-icoon Martin Brundle.

Hollywood-acteur Brad Pitt was het hele weekend te bewonderen tijdens het Formule 1-spektakel in de Verenigde Staten. De spotlights waren bijna nog meer op hem gericht dan op de coureurs. Ook met Max Verstappen maakte hij een praatje, vlak na de training in de paddock.

Brad Pitt negeert Formule 1-icoon Martin Brundle

Maar waar Brad Pitt wel oog had voor wereldkampioen Max Verstappen, negeerde hij een ander icoon binnen de autosport. Of beter gezegd: de acteur herkende hem niet. We hebben het over oud-coureur Martin Brundle, ook wel bekend als ‘de stem van de Formule 1’.

Martin Brundle was in de jaren 80 en 90 een bekend Formule 1-coureur. Hij reed voor Tyrrell, Zakspeed, Williams, Brabham, Benetton, Ligier, McLaren en Jordan. In 165 races boekte hij 0 overwinningen en sprokkelde hij 98 punten bijeen. Het meest bekend werd hij dan ook als commentator. Eerst voor de BBC, later voor SkySports. Onder fans is het een cultfiguur en icoon, maar Brad Pitt liep er voorbij alsof het een opdringerige fan was.

Fans uiten woede op Twitter

En dan komt de gevoeligheid van Formule 1-fans dus naar boven borrelen. Naar vrouwen mag je van alles roepen, maar een acteur als Brad Pitt moet iedereen die er in de sport toe doet kennen. En anders zwaait er wat. Toegegeven: ze hebben ook wel weer een punt, want Brad Pitt maakt op dit moment een film over de F1 voor Apple TV+, en met een klein interview had hij alvast miljoenen potentiële kijkers aan zich kunnen binden. En Martin Brundle is inderdaad een levende legende.

Check ook de viral grid walk van Martin Brundle tijdens de Formule 1 in Miami eerder dit jaar. Ook hij ziet wel eens een bekendheid voor iemand anders aan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.