Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Volwassen McDonald’s Happy Meal-speeltjes voor fortuin doorverkocht

McDonald’s voegde vorige maand een Happy Meal voor volwassenen toe aan het menu in de Verenigde Staten. En de limited edition retro-speeltjes wekken niet alleen nostalgie op, maar vangen ook hoge prijzen op Ebay.

In samenwerking met McDonald’s ontwierp het populaire streetwear-merk Cactus Plant Flea Market de retro-geĆÆnspireerde Happy Meal-speeltjes. Naast de mascotte van het kledingmerk, Cactus Buddy, konden volwassen fastfoodfans ook met een poppetje van de iconische Hamburglar, Grimace of Birdie blij gemaakt worden.

De nostalgische limited edition collectie vloog als zoete broodjes over de toonbank. En in de meeste McDonald’s-restaurants in Amerika zijn de Happy Meal-speeltjes dan ook uitverkocht. Die-hard verzamelaars die te laat zijn, zullen op Ebay hun slag moeten slaan. Alleen als ze er een fortuin voor over hebben, echter.

McDonald’s-speeltjes doorverkocht op eBay

Cactus Plant Flea Market had voor de gelegenheid ook een speciale kledinglijn ontwikkeld, die eveneens uitverkocht is inmiddels. Maar het zijn de retro Happy Meal-speeltjes waar als grof wild jacht op wordt gemaakt.

mcdonald's, happy meal, speeltjes, retro, fortuin, ebay, marktplaats
De speeltjes (Afbeelding: McDonald's)

Volgens CNBC zijn er al duizenden dollars betaald voor de nostalgische poppetjes. EĆ©n aanbieder op Ebay vroeg 300.000 dollar voor een trio ongeopende speeltjes. En intussen zijn ze zelfs verkocht, maar staat er niet bij voor hoeveel. De hoogst betaalde prijs op dit moment zou 2.400 dollar zijn voor een collectie van 150 speeltjes en andere aanbiedingen gaan voor 1.900 dollar de virtuele deur uit.

Zelf bieden op Happy Meal-speeltjes

Als je wil deelnemen aan de McDonald’s-hype, dan kun je hier een aanbieding vinden voor een Grimace-poppetje met een basisprijs van 1.000 dollar. Of word je liever verrast zoals bij een echte Happy Meal? Bied dan hier 25.000 dollar of meer voor een ongeopend speeltje.

Maar gezien de populariteit van de volwassen Happy Meals en de retro-poppetjes, zou het best wel eens kunnen dat McDonald’s binnenkort met een nieuwe collectie op de proppen komt. En dan zouden de prijzen als een pudding in elkaar kunnen zakken. Toch nog heel even wachten dus, en duimen voor een introductie in Nederland.

Geen fan van de Happy Meal, maar wel van vette, sappige burgers? Lees dan hier welke McDonald’s-items het minste calorieĆ«n bevatten. Of check hier met welke kledinglijn het fastfoodmerk eerder ook al furore maakte.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.