Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Adidas en McDonald’s komen met heerlijk Amerikaanse kledinglijn

McDonald’s en Adidas lanceren kledinglijn waar de Amerikaanse stijl van afdruipt. Yep, inclusief sneakers.

De collectie is staat in het teken van de All-American Games, die dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan. Deze spelen vormen een jaarlijkse traditie voor laatstejaars scholieren van de High School in de Verenigde Staten. Zie deze kledinglijn als een eerbetoon en steunbetuiging ineen.

Adidas x McDonald’s

McDonald’s komt vaker met grappige fancollecties, maar deze samenwerking gaat qua stijl wel even een stapje verder. Modeontwerper Eric Emanuel is geïnspireerd door de kleuren uit de verpakkingen van McDonald’s. Zo komen de kleuren marineblauw, geel en rood overal in terug.

Adidas Mcdonald's kledinglijn
(Afbeelding: AdidasUS)

Op de korte broek zie je zelfs friet terugkomen onderaan de broekspijpen. Naast de korte broek komt er ook een lange broek met rode Adidas-strepen en Amerikaanse sterretjes. Deze broek is onderdeel van een omkeerbaar trainingspak, dat van buiten wit en van binnen geel met rood is.

Adidas Mcdonald's kledinglijn
(Afbeelding: AdidasUS)

Ook brengen Adidas en McDonald’s hoodies in twee kleurstellingen, die nog niet bekend zijn. Daarnaast komen er T-shirts, waarvan het design tevens nog niet is onthuld.

Sneakers in fastfoodstijl

Het meest opvallende kledingstuk uit de collectie is de Adidas Forum High, in de kleuren van McDonald’s. Op de tong en zijkant van deze sneakers is het logo van de All-American games te zien.

Adidas Mcdonald's kledinglijn
(Afbeelding: AdidasUS)

Het loopvlak en enkele details zijn in de gele kleur van de fastfoodketen uitgevoerd, maar ook de welbekende strepen met de felrode kleur vallen goed op.

Adidas onthult de eerste sneakers van paddenstoelenleer

Het resultaat van de samenwerking tussen Eric Emanuel, Adidas en McDonald’s wordt vanaf 23 april verkocht in geselecteerde Adidas-winkels. De schoenen hebben een prijskaartje van 140 dollar en staan nu al op resell-website StockX te koop voor 225 euro. Via de website van Adidas kun je op de hoogte gehouden worden van de release.

Adidas Mcdonald's kledinglijn
(Afbeelding: AdidasUS)
Adidas Mcdonald's kledinglijn
(Afbeelding: AdidasUS)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.