Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Opel Manta keert terug als elektrische auto met 70’s design

De Opel Manta, een van de stijliconen uit de jaren 70, is klaargestoomd voor de toekomst. De fabrikant laat een nieuw design zien met een elektrische aandrijflijn. Wat een heerlijke comeback.

De Opel Manta is al sinds 1988 niet meer in productie, maar de cultauto heeft bij veel liefhebbers een plekje in het hart veroverd. In totaal werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Met de komst van de EV moet het model aantrekkelijk worden voor de nieuwe generatie en het aantal verkopen weer stijgen.

First look van de elektrische Opel Manta

Hoe de aandrijflijn er precies gaat uitzien, laat Opel nog niet weten. Wel brengen de Duitsers het design duidelijk in beeld.

Hoewel het design een opfrisbeurt heeft gehad ten opzichte van de oude modellen, is het nog een échte Opel Manta. Door de platte vlakke neus en de coupé-daklijn zie je direct in welke familie deze auto thuishoort. Qua kleurstelling hebben de ElektroMOD-ontwerpers naar het jaren 70-model A GT/E gekeken. Met de zwarte motorkap en de gifgroene kleur grijpt Opel terug naar het verleden. Zie de overeenkomsten

Opel Manta GSe elektromod
Deze versie uit 1973 diende als inspiratiebron (Afbeelding: Wheelsage)
opel manta, elektrisch
De elektrische variant (Afbeelding: Opel)

Toch zijn er ook veel dingen veranderd. Naast de aandrijving zie je LED-kloplampen en een schermpje op de neus. Ook het interieur van de elektrische Opel Manta wordt natuurlijk anders. Zo is er een ‘digitale cockpit’ aangekondigd.

Meer nieuws op 19 mei

Waar de Duitse autobouwer al pronkt het design van de elektrische Opel Manta, is het nog wachten op verdere specificaties. Er zijn geen foto’s van de achterkant, en van de techniek is nog niets bekend. Maar de first look is veelbelovend en uniek. Op 19 mei komt wordt meer bekend over de comeback van deze iconische wagen.

Netflix filmtip: The Young Offenders (de Ierse New Kids)

Waarom de Duitse coupé met een ‘foute’ status ineens zoveel liefhebbers heeft gekregen, legt onze Autovisie-collega Peter Hillhorst je uit in een Opel Manta GSi uit 1988.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.