Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 21 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Apple lanceert nieuwe gadgets: de 7 grootste onthullingen op een rijtje

Terwijl we massaal naar de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge keken, onthulde Apple-CEO Tim Cook een rits nieuwe gadgets. Je hoeft echter niks te missen: we vatten hier de zeven grootste onthullingen voor je samen!

Nieuwe Apple iPad Pro

In de tweede helft van mei komt de nieuwe iPad Pro uit. Het 12.9-inch model is voorzien van een beter scherm, dat het bedrijf de Liquid Retina XDR noemt. Het 11-inch model moet het zonder stellen, maar is net zoals zijn grotere broer voorzien van een nieuwe ultrawide-camera die je kan volgen tijdens videocalls. Wel zo handig tijdens het thuiswerken! Maar het hoogtepunt op specs-gebied moet nog komen. De gloednieuwe tablets zijn voorzien van dezelfde M1-chip die ook in de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini zit. Pure paardenkracht dus. Het kleinere model heeft een vanafprijs van 899 euro, de grotere begint bij 1219 euro.

Apple-event: de 7 grootste onthullingen op een rij
🍎 (Afbeelding: Apple)

iMac voorzien van compleet nieuw design

Maak kennis met de nieuwe iMac. Geen slappe specs-upgrade, maar een upgrade die gepaard komt met een compleet nieuw design. Kleurrijk, retro en zeer dun. De computer heeft een 24-inch scherm, een ingebouwde 1080p Facetime-camera en is beschikbaar in zeven opvallende kleuren. Ook tof: je krijgt er een draadloos toetsenbord bij met ingebouwde Touch ID. Oftewel, een vingerafdrukscanner. Ook de nieuwe iMac wordt geleverd vanaf de tweede helft van mei, en heeft een vanafprijs van 1449 euro.

Apple-event: de 7 grootste onthullingen op een rij
🍎 (Afbeelding: Apple)

Apple’s Tile-killers

Dan even heel iets andrs: AirTag. De techgigant komt opeens de markt in denderen waar het bedrijf Tile de afgelopen jaren alle ruimte had. Deze kleine trackers kun je bijvoorbeeld bevestigen aan je telefoon, tas of werkpas. Vervolgens zie je precies waar ze zijn in de Find My-app, zodat je nooit meer je spullen hoeft kwijt te raken. Per stuk gaan ze 35 euro kosten, voor vier betaal je 119 euro. Vrij prijzig, maar als leuke bonus kun je ze wel decoreren met emoji. Je moet wat!

Apple-event: de 7 grootste onthullingen op een rij
🍎 (Afbeelding: Apple)

Apple TV 4K

Niet bepaald sexy, maar wel een mooie upgrade: Apple heeft een gloednieuwe Apple TV 4K onthuld. Het doosje is voorzien van dezelfde A12 Bionic Chip die je ook in de iPhone XS, XS Max en XR vindt. Dat levert genoeg power op om video’s met HDR te kijken. Tevens heeft het bedrijf eindelijk de afstandsbediening van een nieuw ontwerp voorzien. Het resultaat is een aluminium accessoire met een zogenaamde click pad en een Siri-knop aan de zijkant. De vanafprijs? 199 euro.

Apple-event: de 7 grootste onthullingen op een rij
🍎 (Afbeelding: Apple)

Ted Lasso seizoen 2

Je zou het bijna vergeten, maar Apple heeft ook nog een streamingdienst. Één van de weinige hits van Apple TV+ tot nu toe is Ted Lasso, een komedie-serie met Jason Sudeikis in de hoofdrol. Nou, daar komt een tweede seizoen van, al op 23 juli. Check hieronder de eerste trailer.

iPhone 12 in het paars

Nee, Apple heeft geen nieuwe iPhone aangekondigd. Althans, niet wat de specs betreft. Wel kun je de huidige iPhone 12 en iPhone 12 mini nu krijgen in het paars. Het nieuwe model kan voorbesteld worden vanaf komende vrijdag en wordt op 30 april gelanceerd, en start bij 812,10 euro.

Apple-event: de 7 grootste onthullingen op een rij
🍎 (Afbeelding: Apple)

Apple Podcasts (en abonnementen)

Apple was lang koploper in de podcastsmarkt, maar is sindsdien ruimschoots ingehaald door Spotify. Tijd voor een inhaalslag! Die begint met een gloednieuw modern design voor de Podcasts-app. Waar Spotify naar verluidt een speciaal podcasts-abonnement wilt introduceren, doet Apple dat komende maand al: abonnees kunnen podcasts zonder reclame luisteren.

Tijd voor ophef: Facebook begint met koppelen WhatsApp en Messenger

Apple-event: de 7 grootste onthullingen op een rij
🍎 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.