Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Verantwoord genieten bij McDonald’s: 5 items met de minste calorieën

Afvallen en fastfood, twee woorden die in eerste instantie niet echt samengaan. Toch is het mogelijk om af te vallen, zonder definitief afscheid te nemen van McDonald’s. Je moet alleen wel goed opletten wat je bestelt. Dit zijn de vijf items die de minste calorieën bevatten.

Om af te vallen hoeft niet elke maaltijd extreem caloriearm te zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat je aan het eind van de dag minder calorieën hebt gegeten, dan je hebt verbrand. Hier kunnen caloriearme producten bij helpen.

Vijf McDondald’s-items met de minste calorieën.

Het menu van de McDonald’s heeft meerdere producten die geen of nauwelijks calorieën bevatten. Denk aan koffie, thee en zero frisdranken. Voor dit lijstje met de vijf McDonald’s-items met de minste calorieën, kijken we enkel naar eten.

1. Side Salad – 25 kcal (200 gram)

Het product dat het caloriearmst is, op het menu van McDonald’s, is de Side Salad. De kleine salade bestaat uit enkel groentes en is dus erg laag in calorieën.

McDonalds, menu, minste kcal, calorieën
(Afbeelding: McDonald’s)

De ingrediënten zijn: cherrytomaat, ijsbergsla, lollo bionda (sla), gele wortel, rode sla, veldsla en rode biet. Let wel, voorzie je de salade van Kerrie Appeldressing dan komen er 185 kcal bij. Wil je een dressing, dan kan je het best voor Balsamico gaan. Deze bevat 84 kcal.

2. IJshoorn – 137 kcal

Niet echt gezond, maar wel laag in calorieën. De ijshoorn van de McDonald’s bevat slechts 137 kcal.

3. Grilled Chicken Salad – Sweet & Spicy – 138 kcal

Ook de Grilled Chicken Salad is erg laag in kcal. Zonder saus bevat de hele salade, volgens de voedingswaarde van de McDonald’s, slechts 138 kcal (zonder dressing).

McDonalds, menu, minste kcal, calorieën
(Afbeelding: McDonald’s)

De salade is relatief gezond met ingrediënten als veel sla, mais, kip en appel. Het best kan je ook in dit geval de dressing weglaten.

4. Chicken Tenders – 205 kcal

Ook de Chicken Tenders zijn relatief laag in calorieën. Een doosje met twee stuk bevat 105 kcal.

McDonald’s lanceert eerste vegan burger en de naam is logisch

Het McDonald’s-item is gemaakt van onder andere kippenborstfilet en meel bestaande uit tarwe rijst en maïs. Echt heel gezond is de gefrituurde snack niet, maar wel laag in calorieën.

5. Kleine Franse frietjes – 231 kcal

Ook friet is niet echt gezond, maar met 231 kcal kan een kleine portie friet prima binnen een gebalanceerd dieet vallen.

McDonalds, menu, minste kcal, calorieën
(Afbeelding: McDonald’s)

De krankzinnige omzet van McDonald’s, ondanks duurder vlees

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.