Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Geld & Carrière 26 mei 2022
Leestijd: 6 minuten

Storage Wars: zo rijk zijn de gewiekste handelaren uit deze show

Storage Wars is een echte guilty pleasure. Je moet het wel gezien hebben, want de show is inmiddels zo vaak herhaald dat je er niet meer aan kunt ontkomen. De grote vraag is natuurlijk hoeveel geld het oplevert voor de kopers van de garageboxen vol rotzooi.

Storage Wars is sinds 2010 te zien op televisie. Ondanks dat je allemaal herhalingen voorbij ziet komen, worden er nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt. Inmiddels zijn er 13 seizoenen uit die in totaal goed zijn voor 301 afleveringen. Met zoveel afleveringen zijn er natuurlijk vrij veel kopers voorbijgekomen. De grootste vraag is natuurlijk of ze er echt rijk van worden. Wij zetten de meest vermogende deelnemers voor jou op een rijtje.

Brandon Sheets 400.000 dollar

We beginnen deze lijst met het spreekwoord zo vader zo zoon of jong geleerd is oud gedaan. Brandon Sheets is de zoon van Darrell die later in de lijst voorkomt. We zien hem niet meer in de show doordat hij ruzie kreeg met de makers. Dit zou te maken hebben met het budget van de serie. Tegenwoordig zit hij niet meer in de garageboxen, nou ja niet meer in de inhoud. Hij werkte later als makelaar, maar nu lijkt hij alweer een carrièreswitch te ondergaan. We zien hem op zijn Instagram-account nu vooral in UPS-uniform. Dus in plaats van dozen uitpakken levert hij ze juist af, die mensen dan weer in hun garage kunnen zetten. Al gaan er nu geruchten dat zijn vader zijn best doet om zoonlief weer in de show te krijgen. Volgens Celebrity Net Worth is hij nu goed voor 400.000 dollar.

Storage Wars vermogen zo rijk
Darrell en Brandon (Afbeelding: A&E Network/YouTube)

Pawn Stars: zorgt een familieruzie voor het einde van de show?

Kenny Crossley – 1 miljoen dollar

Geld verdienen met garageboxen Kenny? Zeker wel! Kenny Crossley werkte vroeger bij de politie. In plaats van huiszoekingen richt hij zich tegenwoordig op het doorspeuren van garageboxen. Dat blijkt een goede greep te zijn, want inmiddels heeft hij een vermogen van 1 miljoen dollar. Daarnaast werkt hij aan een eigen kledinglijn die ook geld in het (kleding)laatje brengt. Hij hoeft het dus niet te bewaren in een oude sok.

Storage Wars vermogen zo rijk
Kenny Crossley (Afbeelding: A&E/YouTube)

Ivy Calvin – 1,5 miljoen dollar

Ivy Calvin is misschien niet de meest opvallende verschijning in Storage Wars, maar misschien is het juist wat beter om op de achtergrond te blijven. De man zat van 2013 tot en met 2017 in de show en is nu goed voor 1,5 miljoen dollar. Een bijzonder feitje wat je misschien niet achter hem zou zoeken: in het verleden was hij American Football-speler en – jawel – MMA-vechter. Je moet dus zeker geen ruzie met hem maken over een stinkende garagebox. Zijn kringloopwinkel heeft de bijzondere naam: Grandma’s Attic.

Jarrod Schulz – 2 miljoen dollar

Jarrod en Brandi zijn twee van de bekende gezichten uit Storage Wars. Toch zal je ze in de toekomst niet meer samen zien, want ze zijn inmiddels gescheiden. Naast dozen uitspitten, heeft hij nu ook een varkentje aan het spit, aangezien hij een eigen grill-restaurant heeft. In Lake Forest kun je nu de Rush Bar and Grill bezoeken voor een hapje en een drankje. Het is overigens maar goed ook dat hij zich op andere zaken richt, want er is grote kans dat we hem niet meer terugzien in de show. Brandi en Jarred kregen ruzie in een bar en daarbij moest zelfs de politie er aan te pas komen om de twee uit elkaar te halen. Tevens is hij daarna aangeklaagd voor huiselijk geweld.

Storage Wars vermogen zo rijk
Jarrod Schulz (Afbeelding: A&E/YouTube)

Rene en Casey Nezhoda – 3 miljoen dollar

Je zal het waarschijnlijk niet geloven, maar het vermogen van Rene Nezhoda is inmiddels groter dan zijn onderkin. De twee waren voor het eerst in Storage Wars te zien in seizoen 5. Wat vooral aan Rene opvalt is zijn bijzondere Duitse tongval. Jawohl dat levert ook genoeg geld op. Volgens Celebrity Net Worth hebben ze beiden 1,5 miljoen dollar wat het totaal op 3 miljoen brengt. Wil je ze zelf eens een bezoekje brengen? Dan moet je naar San Diego, want daar hebben de twee een kringloopwinkel met de spullen die ze in de garages opduiken.

Dave Hester – 4 miljoen dollar

Dave Hester kunnen we met recht de grootste schreeuwer uit Storage Wars noemen. Niet alleen qua omvang, maar ook qua stemgeluid. We horen dan ook meermaals het Yuuup uit de speakers van onze televisie galmen tijdens een aflevering. Overigens is het bijzonder dat hij überhaupt zo lang meedeed in de show. Na zijn eerste seizoen kreeg hij zelfs ruzie met de makers van de show wat eindigde een rechtszaak. Daarna leken de partijen er toch goed uitgekomen te zijn, want hij was in seizoenen erna weer te zien. Tegenwoordig doet hij echter niet meer mee, want hij heeft last van gezondheidsproblemen en richt zich meer op zijn eigen zaak. Hij is nu goed voor een vermogen van 4 miljoen dollar.

Darrell Sheets – 4 miljoen dollar

Darrell Sheets is een van de meest bijzondere karakters in Storage Wars. Hij koopt graag de troep op die de rest niet wil hebben en waagt daarmee regelmatig een gokje. Toch is het niet allemaal rotzooi, want hij heeft inmiddels 4 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld. Zijn hoogtepunt in de show dateert alweer uit 2012. Hij betaalde 3.600 dollar voor een garagebox waarin 300.000 dollar aan kunst in bleek te zitten. Dit is de beste deal ooit in de show.

Dan en Laura Dotson – 9 miljoen dollar

Wat is er nou romantischer dan met z’n tweeën door smerige garageboxen ploeteren? Precies: ze gewoon verkopen, zodat je de rest het vieze werk laat doen. Dan en Laura herken je dan ook waarschijnlijk als veilingmeesters. Volgens Celebrity Net Worth hebben ze allebei apart een vermogen van 4,5 miljoen dollar wat dus samen 9 miljoen maakt. Naast de tv-veilingen hebben de twee ook hun eigen veilingwebsite: StorageAuctions.net. Handige marketingtool, zo’n tv-show.

Lisa Delarios – 10 miljoen dollar

Lisa Delarios is pas sinds 2021 in Storage Wars te zien. Voor het geld hoeft ze het niet te doen, want volgens Newsfinale is ze goed voor 10 miljoen dollar. Haar vermogen heeft ze dan ook op een andere manier vergaard. Ze is naast opkoper van rotzooi ook comedian en actrice.

Barry Weiss – 10 miljoen dollar

Barry Weiss is misschien wel een van de bekendste gezichten uit Storage Wars. In de reality-serie kunnen we al zien dat hij rijk is en eigenlijk alleen voor de lol meedoet. In de 25 jaar die hij al door andermans rotzooi doorbrengt heeft hij een vermogen van 10 miljoen dollar opgebouwd. Wie zien hem tegenwoordig weer in Storage Wars, maar hij was er een tijdje tussenuit. Hij heeft in die periode wel twee eigen spin-offs en een documentaire gekregen.

Thom Beers – 25 miljoen dollar

Thom Beers heb je waarschijnlijk nooit gezien in de serie, maar hij is er onlosmakelijk mee verbonden. Hij is naast producer ook de voice-over van de show. Beers heeft meer dan 40 shows geproduceerd sinds de jaren ’90 en dat levert hem flink wat geld op.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.