Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Reizen 26 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

De interieur design trends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren

Hou je de laatste design trends nauwlettend in de gaten en wil je een keer vakantie vieren op niet alleen de mooiste plekjes maar ook in het mooiste interieur? Wij zetten vijf luxe villa’s in de Méditerranée op een rijtje waar je kan genieten van fraai design. En na afloop van je vakantie zit je boordevol inspiratie voor je eigen huis.

Van duurzaam vintage tot natuurlijke materialen en objecten. Deze luxe villa’s laten perfect zien hoe je de verschillende interieur design trends van 2022 kan toepassen.

Interieurtrend 1: bruintinten

Villa: Casa Vera

Chocoladebruin is terug! Maar ook karamel en terracotta zien we veel terug in het hedendaagse interieur. We willen ons omgeven door warme gezelligheid, ook op vakantie. Villa Casa Vera op Sicilië in Italië bestaat uit een hoofdgebouw en een gastenverblijf en ligt vlakbij Noto, het meest oostelijke dorp in een rij van verschillende barokke Werelderfgoeddorpjes, zoals Modica, Ragusa en Scicli.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren
Interieurtrend 1: bruintinten (Afbeelding: The Thinking Traveller)

Hier gaan natuurlijke bruin-, blauw- en grijstinten hand in hand en laten het kobaltblauwe zwembad extra schitteren. Binnen zien we de kleuren terugkomen op de muren, het meubilair en de accessoires waardoor Casa Vera aanvoelt als een warm en gastvrije accommodatie.

Trend 2: extra aandacht voor buitenmeubilair

Villa: Artelia

We geven steeds meer aandacht aan hoe we onze buitenruimtes, zoals tuinen en balkons, inrichten nu we vaker het buiten opzoeken. De plastic tuinstoelen gaan de deur uit en we kiezen voor mooi ontworpen buitenmeubilair. Ons buiteninterieur is steeds vaker een verlengstuk van hoe we het binnen inrichten. Een prachtige villa waar binnen buiten is en andersom, is Artelia op Zakynthos in Griekenland.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren
Trend 2: extra aandacht voor buitenmeubilair (Afbeelding: The Thinking Traveller)

Deze tijdelijke residentie voor de lucky ones heeft plek voor tien personen en ligt in de bergen van het zuidwesten van het eiland, uitkijkend op de azuurblauwe Griekse zee. De echte eyecatcher is de infinity pool met een gezellig zitgedeelte met verzonken vuurkorf dat het zwembad in tweeën deelt. Op het terras kun je heerlijk borrelen of dineren in de buitenlucht, het buitengedeelte is namelijk voorzien van een bar, een prachtige eettafel en een buitenkeuken met barbecue.

Trend 3: duurzaam vintage

Villa: Linera

Door oude of kapotte spullen te hergebruiken of er iets nieuws van te maken, verminderen we onze footprint en geven we ruimtes geschiedenis en sfeer mee. Vintage is altijd populair geweest, maar krijgt nu een extra dimensie door de duurzame eigenschappen. Een villa waar je je kunt omringen met vintage, is Linera op het Italiaanse eiland Sicilië. De eigenaar van Linera houdt van design en vintage en dat zie je overal terug.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren
Trend 3: duurzaam vintage (Afbeelding: The Thinking Traveller)

De moderne accessoires blenden met gemak met de antieke familiestukken en originele mid-century kunst. Dit is een plek voor echte interieurdesignliefhebbers en de villa ligt ook nog eens prachtig tussen de Etna en de Ionische Zee in, een paar kilometer buiten het dorp Santa Venerina.

Trend 4: opvallende patronen en kleuren

Villa: Ai Faraglioni

Pastel is zo 2021, en die neutrale tinten hebben we ook wel gezien. In 2022 gaan we voor opvallende patronen en kleur. Ai Faraglioni is ontworpen door de bekende Romeinse architect Andrea Nonis en wordt gekenmerkt door de onberispelijke wit geplamuurde muren die worden afgewisseld met moderne lijnen.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren
Trend 4: opvallende patronen en kleuren (Afbeelding: The Thinking Traveller)

Hier zijn ze niet bang geweest om kleur te gebruiken, al springt het niet uit de band; de serene omgeving is altijd in het achterhoofd gehouden. De villa ligt namelijk op een fijne pittoreske plek op Sicilië in Italië, met uitzicht op de meest tot de verbeelding sprekende kunstlijnen van het eiland.

Trend 5: natuurlijke materialen en objecten

Villa: Casa Mana

We willen onze connectie met de natuur versterken en dat doen we onder andere door ons te omringen met natuurlijke materialen en objecten. Denk steen, terracotta, marmer, klei en hout voor meubilair, vloeren en badkamers. Maar ook natuurlijke vormen en objecten van kristal zien we veel terug. Casa Mana is een oude sfeervolle finca op Mallorca.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren
Trend 5: natuurlijke materialen en objecten (Afbeelding: The Thinking Traveller)

De kleine boerderij ligt aan de voeten van de bergketen Serra de Tramuntana in het binnenland van het Spaanse eiland en gasten zijn vrij om het fruit en de groenten die er worden verbouwd te plukken. De villa is compleet verbouwd en heeft een echte landelijke, aardse sfeer door de oker muren, natuurstenen vloeren en rustieke balkenplafonds. Het zijn allemaal authentieke overblijfselen van de lange geschiedenis van Casa Mana.

Wil je meer informatie over de villa’s? Ze zijn te huur via luxevillaspecialist The Thinking Traveller

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.