Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort met ‘belabberde’ serie en ‘Stifler’s Mom’ een wereldhit

The Watcher is de best bekeken serie wereldwijd op Netflix. Het mysterie is waargebeurd en beschikt over een cast met grote namen als Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) en Jennifer Coolidge (Stifler’s Mom in American Pie).

Regelmatig worden series die massaal bekeken worden de grond ingeschreven door critici. En we moeten je teleurstellen, ook The Watcher krijgt de wind van voren. Maar Netflix zal in zijn vuistje lachen, want iedereen kijkt.

The Watcher op Netflix

Onheilspellende brieven, sinistere dreigingen en vreemde buren. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar komt al snel tot de ontdekking dat het een nachtmerrie heeft geëerd. De serie vol mysterie en ‘horror light’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Westfield, New Jersey. Het New Yorkse blad The Cut schreef er in 2018 een artikel over.

Over de cast hoef je in ieder geval niet in te zitten. Om een paar namen te noemen: Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer ‘Stifler’s Mom’ Coolidge, Mia Farrow en Terry Kinney. Maar ja, er is ook nog zoiets als een plot.

Best bekeken serie wereldwijd, matige recensies

Feit is dat The Watcher al dagenlang op rij wereldwijd de best bekeken serie op Netflix is. Ook Nederland is verknocht aan de serie, die hier dan ook op positie één staat. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite Flixpatrol.

consumentenbond, netflix, toeslag, delen, accounts, the watcher
The Watcher (Afbeelding: Netflix)

Dan het slechte nieuws, de recensies. Op Rotten Tomatoes scoort The Watcher met een 45% score onder recensenten en 39% onder het publiek bedroevend laag. “Onvergetelijk waargebeurd verhaal, belabberde miniserie”, schrijft Angie Han van The Hollywood Reporter bijvoorbeeld. IMDb is iets milder over de serie met een 6,7 uit 10.

We zouden zeggen: oordeel zelf. The Watcher is nu te zien op Netflix. En voor de fans van Stifler’s Mom: check nog even de rode loper-looks van de Emmy’s in 2021.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.