Pim Jansen
Pim Jansen Nieuws 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Lidl speelt in op aftreden Liz Truss met hilarische deal

Lidl, en ook Aldi, spelen in op de exit van Liz Truss, die deze week is afgetreden als premier van het Verenigd Koninkrijk. Iets met een krop sla en goodbye.

Truss was nog maar zes weken in functie, maar de onvrede over haar persoon en functioneren klonk vrijwel die hele periode. Het enige wat ze aardig deed, was de speech na de dood van Queen Elizabeth II. Ondanks dat alles omschreef ze zichzelf voor haar aftreden tegenover het parlement als “vechter, en niet als opgever”. Maar nu gooit ze de handoek in de ring.

Liz Truss versus een krop sla (lettuce)

Nog nooit was een krop sla (lettuce) zo trending als deze dagen in Groot-Brittannië. Heeft allemaal te maken met de krantencover en social-media post van Daily Star, een krant die doorgaans nog heel wat stapjes verder gaat dan De Telegraaf.

De boodschap: zelfs een krop sla heeft een langere houdbaarheidsdatum dan Liz Truss. ‘Deze krop heeft het overleefd’, luidt de titel van het filmpje. Het nummer Celebration van Kool & The Gang maakt het compleet.

Lidl heeft lachers op de hand met deal

Sla, houdbaarheidsdatum, goodbye. Drie woorden die marketingafdelingen van supermarkten op volle toeren laat draaien. Lidl was er als de kippen bij, en kwam een stuk sterker uit de hoek dan Aldi.

“Lettuce at 58p – a good buy. Liz Truss at Number 10 – a goodbye”, schreef Lidl op Twitter, waarbij 58p voor 58 pence staat. De woordspeling hoeven we hopelijk niet uit te leggen. Feit is dat Lidl de lachers op de hand heeft met deze deal, al waardeert niet iedereen de humor ten koste van Liz Truss. Sommige Twitteraars komen zelf ook scherp uit de hoek.

Niet iedereen vindt het dus grappig.

Maar dat deert de rest niet.

Oh ja, Aldi deed ook een poging.

Help, Boris Johnson

Leuk en aardig, die geinige tweets van Lidl en Aldi na het aftreden van Liz Truss, maar naast een krop sla is nu ook die ene bloemkool weer trending. Echt waar, Boris Johnson wil weer partijleider worden. Help, almachtig wezen met vergiet op het hoofd, help!

Voor de autoliefhebbers die het allemaal niets interesseert. Check ook het wagenpark van Boris Johnson.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.