Pim Jansen
Pim Jansen Disney+ 22 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste erotische films op Disney+ om samen te streamen

Disney en erotiek is op het eerste gezicht geen heel gelukkige combinatie, zou je zeggen. Toch blijkt niets minder waar en zijn er genoeg erotische films op Disney+ te vinden. We delen een top 5, opdat we het hele spectrum meepakken.

Erotiek is een subtiel begrip. Het heeft betrekking op liefdesgevoelens, is prikkelend en sensueel. Onderstaande lijst met erotische films op Disney+ zijn dus wel van een bepaald niveau. Liefhebbers van natuurfilms kunnen beter elders terecht. Maar die zullen zelf ook wel op andere sites dan Disney+ terechtkomen. Goed, we dwalen af. Hier volgen de vijf beste erotische films op Disney+.

Vijf erotische films op Disney+

Bovenaan de lijst prijkt een persoonlijke favoriet en tegelijkertijd een tijdloze klassieker.

1. The Rocky Horror Picture Show (1975)

Misschien heeft deze klassieker op het eerste gezicht weinig met erotiek te maken. Maar een jonge Susan Sarandon, een orgie en een planeet genaamd ‘Transsexual’ geven deze musical-horror-komedie zeker een erotisch tintje. The Rocky Picture Horror Show is een parodie op B-films uit de jaren 1940 tot 1970 en was aanvankelijk een flop in de bioscopen. Dit veranderde toen Fox een jaar later de film liet draaien tijdens middernachtvoorstellingen. Dit trok publiek van een ander allooi; mensen kwamen verkleed naar de film en deden mee met dansjes en liedjes. Sindsdien groeide de film uit tot een absolute klassieker.

2. Boys Don’t Cry (1999)

Brandon Teena (gespeeld door actrice Hilary Swank) verhuist naar een klein dorpje in Nebraska, waar hij al snel aansluiting vindt. Hij staat bekend als stoere jongen die drinkt, vecht en populair is bij de meiden. Dan ontmoet hij de knappe Lana die een andere kant van Brandon ziet: die van een gevoelige, attente jongeman. Brandon heeft alleen één probleem: hij is in werkelijkheid een meisje (Teena Brandon) die een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Deze erotische film op Disney+ behandelt een thema dat vandaag de dag zeer actueel is.

3. Black Swan (2010)

Een meesterlijke acteerprestatie van Natalie Portman en co-star Mila Kunis. We hebben het natuurlijk over Black Swan. Deze erotische, psychologische horrorfilm gaat over een uitvoering van een van de bekendste balletuitvoeringen aller tijden: ‘Het Zwanenmeer’. In de film volgen we een balletdanseres die de hoofdrol mag vertolken in de balletvoorstelling.

beste erotische films disney plus, black swan, natalie portman, mila kunis

Het is alleen de vraag of de toegewijde danseres haar verstand niet verliest tijdens de zware voorbereiding. De lesbische scène was het meest besproken filmmoment van 2010.

4. In Her Shoes (2005)

Cameron Diaz is inmiddels de 50 gepasseerd, maar nog altijd een prachtige verschijning. Bovendien geeft ze altijd wel een erotische draai aan haar filmrollen. Zo ook in de film In Her Shoes waar ze de losbol Maggie speelt.

5. Notes on a Scandal (2006)

Erotiek en schandaal. Deze twee woorden zouden eigenlijk op dezelfde pagina in het woordenboek moeten staan. Dat blijkt wel uit de afsluiter van de lijst met erotische films op Disney+: Notes on a Scandal. In deze film gaat een kunstlerares lesgeven op een laag aangeschreven school. Veel mensen kunnen haar seksuele aantrekkingskracht niet weerstaan en ze krijgt zelfs een affaire met een van de leerlingen. In Notes of a Scandal geniet je van een van de stoutste rollen van de Australische actrice Kate Blanchet.

Meer in de stemming voor een rauwe oorlogsfilm? Check dan de beste oorlogsfilms op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.