Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Beelden: Amsterdam in nieuwe Call of Duty is levensecht

Dat Amsterdam voorkomt in Call of Duty: Modern Warfare II werd eerder al bekendgemaakt. Nu zijn er voor het eerst echt goede beelden opgedoken van onze hoofdstad in de game, en ze zijn levensecht. Steengoed nagemaakt.

De nieuwe game, waar gamers over de hele wereld al zo lang naar uitkijken, verschijnt op 28 oktober 2022. Nederlandse gamers in het bijzonder kijken waarschijnlijk vooral uit naar onze hoofdstad.

Amsterdam in Call of Duty: Modern Warfare II

Amsterdam is namelijk het decor van één van de maps in de game. En het ontbreekt ontwikkelaar Infinity Ward duidelijk niet aan oog voor detail. Bekijk hieronder alvast de Amsterdam Mission Gameplay (Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign) op YouTube.

De map in de nieuwe Call of Duty heet Breenbergh Hotel en beschikt over een fictief hotel en sparesort in Amsterdam. Als je verder kijkt, zie je karakteristieke Amsterdamse panden en grachten. Ook Nederlandse brandweerauto’s, andere herkenbare voertuigen en rondvaartboten geven het decor een typisch Nederlands tintje.

Levensechte grachten en straten vol details

De beelden uit Call of Duty: Modern Warfare II worden vol verwondering gedeeld op social media. “Ook al is het een beetje stijf en grafisch niet al te indrukwekkend, de hoeveelheid details die ze in dit gebied hebben gestopt, is verbazingwekkend. Ik heb Amsterdam vele malen bezocht en dit kan niet nauwkeuriger”, reageert YouTuber Holger15. “Tijdens de eerste helft dacht ik dat de beelden echt waren, wauw”, aldus Twitteraar Victor Hopman.

De nieuwe game met Amsterdam erin verwerkt is een opvolger van Call of Duty: Modern Warfare uit 2019. Het is een van de grootste games die in 2022 uitkomt. Bestel de game met 5 euro korting voor de PS4 of PS5 en voor de normale prijs voor de Xbox. Dan heb je de game op 28 oktober 2022 op je mat liggen.

Meer van de Koude Oorlog? Lees dan onze review van Call of Duty Black Ops: Cold War.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.