Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

De transparante 80’s Swatch is terug en je kunt er nu mee betalen

De nieuwe CLEAR-collectie van Swatch is uit en vormt een ode aan de transparante Jellyfish uit de jaren 80. Het transparante horloge is nu beschikbaar met NFC-chip, zodat je kunt betalen met het retro model.

De Jellyfish is een van de meest iconische klokjes voor mensen die in de jaren 80 en 90 zijn opgegroeid. De wijzers in het rood, blauw en geel. De zichtbare techniek. Magisch. Eerder kwam het transparante horloge al opnieuw uit onder de naam Jellyfish Big Bold, nu zijn er drie nieuwe modellen bijgekomen. En een technische upgrade.

Swatch CLEAR: het transparante horloge is terug

Het instapmodel uit de CLEAR-collectie is direct onze favoriet: de CLEARLY GENT. Dit is het basismodel dat het dichtst in de buurt bij het oorspronkelijke model uit 1983 komt. Je koopt het model, met een diameter van 34 millimeter, voor 70 euro. Voor de Clearly New Gent, hetzelfde transparante horloge, maar dan met een diameter van 40 millimeter, betaal je 80 euro.

swatch clearly gent
Clearly Gent (Afbeelding: Swatch)
swatch clearly new gent, retro
Clearly New Gent (Afbeelding: Swatch)

Een meer gemoderniseerd model uit de CLEAR-collectie is de CLEARLY BOLD, die je voor 100 euro koopt. Dit klokje heeft een diameter van 47 millimeter en is geschikt voor de wat bredere pols. Een meer verfijnd en exclusief model is de Clearly Skin, een transparant Swatch-horloge dat bijna onderdeel wordt van je pols. Dit klokje met een diameter van 34 millimeter kost je 115 euro.

jellyfish clearly bold, transparant horloge
Clearly Bold (Afbeelding: Swatch)
clearly skin, transparant horloge, swatch(1)
Clearly Skin (Afbeelding: Swatch)

Het pronkstuk uit de collectie is de CLEARLY PAY. Dat is hetzelfde model als de CLEARLY BOLD, maar dan met een NFC-chip. Je kunt er dus mee betalen. Deze transparante Swatch kost je 105 euro.

Betaalbare horloges

Ook geïnteresseerd in andere betaalbare horloges? Check deze stijlvolle klassiekers die je voor minder dan 100 euro koopt. Een goede stijl hoeft geen vermogen te kosten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.