Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 16 jan 2020

De iconische transparante Swatch is terug en heet Jellyfish Big Bold

Het moment waar wij al jaren op wachten is daar. Swatch komt met een heruitgave van het iconische transparante horloge Jellyfish (GZ010). Maak kennis met de betaalbare Swatch Jellyfish Big Bold.

De Jellyfish (GZ010) is een van onze all time favourites. Die kregen we begin jaren 90 cadeau van onze ouders, nog nooit waren we zo blij met een horloge. In die tijd was het uniek dat je dankzij het transparante design de mechaniek kon zien. Het horloge is een van de meest iconische klokjes ooit, zeker in het betaalbare segment. Nu is er de Swatch Jellyfish Big Bold. Ook transparant, ook primaire kleuren als wijzers, alleen een tikkie groter. Wij hebben hem direct besteld. Nope, dit is geen betaalde reclame, wij zijn oprechte fanboy’s.

Swatch Jellyfish Big Bold

Het origineel, de Jellyfish (GZ010), werd gelanceerd in 1983 en groeide in no-time uit tot een icoon. In verschillende variaties bleef het horloge jarenlang in productie, altijd voor die zachte prijs. Uiteindelijk werd de Jellyfish (GZ010) een collectors item en dat deed natuurlijk wat met de prijs. Maar wees gerust, de Swatch Jellyfish Big Bold is gewoon weer betaalbaar.

swatch jellyfish bold, transparant horloge
(Afbeelding: Swatch)

De Swatch Jellyfish Big Bold heeft een kast van 47 millimeter en is daarmee 13 millimeter groter dan het origineel. Het design is nagenoeg hetzelfde, al bestaat het nieuwe model gedeeltelijk uit mat glas, waardoor alleen het midden van het horloge volledig transparant is. Een ander verschil is dat de kroonknop op 2 uur in plaats van 3 uur zit. Die prikt dus niet in je pols bij handelingen. De doorzichtige siliconen band, waar het klokje de naam Jellyfish aan te danken heeft, is nog hetzelfde. Dan ben je nu natuurlijk benieuwd naar de prijs. Welnu, die bedraagt 95 euro.

Iconische en betaalbare horloges

Dat een iconisch horloge niet altijd peperduur hoeft te zijn, las je in een eerder artikel, waarin we de voorganger van de Swatch Jellyfish Big Bold al tipten. Check deze top 6 iconische en betaalbare horloges.

Reageer op artikel:
De iconische transparante Swatch is terug en heet Jellyfish Big Bold
Sluiten