Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult moderne kunst-set die je zelf ontwerpt voor 50 euro

LEGO is meer dan een hobby voor kinderen en volwassenen die zwelgen in nostalgie. Vaak is een bouwset ook een verrijking van je interieur en dat geldt voor dit abstracte kunstwerk al helemaal. Je kunt deze moderne kunst ook nog eens naar eigen smaak ontwerpen.

De populariteit van LEGO onder volwassenen is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Niet voor niets worden er tegenwoordig bijna evenveel bouwsets in de categorie 18+ verkocht als sets voor kinderen. Deze zijn gecompliceerder om in elkaar te zetten en sluiten meer aan bij de smaak van volwassenen.

LEGO dropt moderne kunst als bouwset

Zo zou je een kind niet snel een abstract kunstwerk van LEGO op zijn sinterklaaslijstje zien zetten, terwijl jij dat waarschijnlijk juist een verrijking vindt van je interieur. En dat dan ook nog eens gepaard met die meditatieve hobby van je; knutselen met steentjes.

lego moderne kunst bouwset voor 50 euro kunstwerk
Zo maar wat voorbeelden (Afbeelding: LEGO)

Nu kun je zelf dus een modern kunstwerk bouwen voor aan de muur. En daarbij kun je jouw creativiteit de vrije loop laten, want je ontwerpt het werk ook zelf.

Zelf eindeloos ontwerpen voor 50 euro

Eindeloos kun je moderne kunstwerken blijven maken met deze creatieve LEGO-bouwset. Dat doe je met in totaal 805 steentjes in allerlei kleuren en vormen. Een geweldig verjaardagscadeau voor kunstzinnige en creatieve mensen, maar ook een leuk hobbyprojectje voor jezelf.

lego moderne kunst bouwset voor 50 euro abstract kunstwerk
Het doosje (Afbeelding: LEGO)

LEGO-bouwsets zijn tegenwoordig extreem duur, en dan zwijgen we nog maar even over moderne kunst bij een of andere galerie. Deze set daarentegen koop je voor 50 euro. Beschikbaar vanaf 1 augustus 2023.

Bouwsets voor je interieur

Nu je toch bezig bent met de inrichting van je huis. Check ook deze LEGO-bouwsets die je interieur verrijken, waaronder tevens moderne kunst. Meer van de moderne popcultuur en retro games? Check dan deze prachtige videogame-sets, met bouwwerken die aansluiten op verschillende generaties gamers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.