Felix Decavel
Felix Decavel Banen & Salaris 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je als chef-kok bij McDonald’s-killer Loetje

Een keer geen McDonald’s. Van alle ketens in Nederland met meer dan tien restaurants, blijkt Loetje nu de meeste omzet te genereren. Maar hoeveel salaris vangt een chef-kok van het vaderlandse steakhuis?

Voor de beste steaks van het land moet je overigens bij Mr. Porter of Midtown Grill zijn. Maar Loetje bakt er ook wat van.

Loetje stooft McDonald’s een peer

Volgens een onderzoek van het culinaire magazine Food Inspiration draaien de restaurants van Loetje elk een omzet van gemiddeld 4,3 miljoen euro per jaar. De meest winstgevende restaurantketen van Nederland houdt daarmee nipt Van der Valk van de eerste plaats. En niet de Big Macs van McDonald’s, maar de Zweedse balletjes bij IKEA vervolledigen het podium. De grote gele M is gedaald naar een vierde plaats.

Restaurantketen Omzet per Restaurant
Loetje € 4.300.000
Van der Valk € 4.250.000
IKEA € 3.500.000
McDonald’s € 2.750.000

Een vijfde plaats was volgens Food Inspiration lastiger te bepalen, maar die gaat tussen Happy Italy en KFC met elk geschatte inkomsten van ongeveer 2 miljoen euro per restaurant. Maar even kijken of de salarissen bij Loetje in overeenstemming zijn met de inkomsten.

Het salaris van een chef-kok en ander personeel

Alle bruto maandsalarissen hieronder vind je terug in openstaande vacatures op de website van Loetje. Ongeacht de locatie, verdien je in elk restaurant hetzelfde per functie. Zowel de bruto lonen van het keuken- als het zaalpersoneel staan erbij. Eerst de chef-kok en zijn troepen.

Functie Salaris
Chef-kok € 2.940 – € 3.580
Sous-chef € 2.380 – € 2.734
Keukenhulp € 2.035 – € 2.165
Afwasser € 2.035 – € 2.165

En dan nu het salaris van het zaalpersoneel; van medewerker tot locatiemanager bij Loetje.

Functie Salaris
Locatiemanager € 3.180 – € 3.875
Assistent-locatiemanager € 2.685 – € 3.246
Supervisor Bediening € 2.265 – € 2.772
Medewerker Bediening € 2.035 – € 2.165

Overigens kun je je bij Loetje helemaal opwerken van afwasser tot chef-kok. Volgens de vacatureteksten groei je na drie maanden borden spoelen door naar keukenhulp. En eens je na een jaar je weg in de keuken vindt, mag je aan de slag als kok. Uiteraard alleen mits goed functioneren.

Toch meer fan van McDonald’s? Deze restaurants op extreme locaties zijn een wereldtrip waard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.