Pim Jansen
Pim Jansen Fitness 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Margot Robbie verslaat Barbie-cast met minutenlange plank

Niet Ken-acteur Ryan Gosling, maar zijn tegenspeler Margot Robbie heeft de beste plank in huis van de hele Barbie-cast. En de tijd is er eentje om je op stuk te bijten.

Planking, planken of simpelweg de plank is een oefening om onder meer je buikspieren te trainen. Met een minuutje planking – een soort push-up in stilstaande houding – help je jouw buik-, schouder-, arm- en heupspieren al te versterken. Maar dat is voor Margot Robbie niet genoeg.

Margot Robbie wint fitness-contest Barbie

David Higgins, personal trainer van de Barbie-cast, heeft het resultaat van een fitness-contest gedeeld, die tijdens de opnames van Barbie is gehouden. En niemand minder dan de frêle Margot Robbie bleek de ‘sterkste’ van het stel. Oké, de trainer zelf hield het langer vol, maar die telt niet mee.

Margot Robbie, die zich behoorlijk afmatte in het fitnesshonk voor haar rol als Barbie, hield de plank 4 minuten en 10 seconden vol. Net daaronder eindige producer David Heyman met 4 minuten en 1 seconde. Ryan Gosling hield het als hoogblonde Ken slechts 3 minuten en 2 seconden vol en actrice Hari Nef stopte na 2 minuten en 13 seconden al. Acteur Tom Stourton hield het maar net langer dan een minuut vol.

Variaties op de plank

Duidelijk Margot Robbie is toe aan een nieuw level. Daarvoor moet ze deze zes variaties op planking even goed doornemen. Voor het wereldrecord moet de Barbie-actrice overigens nog wat langer in de houding van een plank staan. Dat staat op naam van een zestigplusser, die het langer dan 8 uren volhield.

Los van de plank breekt Margot Robbie wel met de film Barbie records, waaronder dit 15 jaar oude megarecord van de ‘verkeerde’ Christopher Nolan-film. Dan was er ook nog het fenomeen Barbenheimer; Oppenheimer en Barbie kwamen op één dag uit. Ook dat leverde een nucleair record op.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.