Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Disney graaft eigen graf met Ahsoka-actrice en geflopte sterrencast

Disney zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Na Indiana Jones dreigt ook Haunted Mansion op een flop uit te draaien aan de bioscoopkassa. Maar met Ahsoka in het verschiet, kan Rosario Dawson haar eigen slechte beurt snel goedmaken.

Naast de hoofdrolspeelster van de toekomstige Star Wars-serie stond er nog een pak grote namen op het affiche van Haunted Mansion. Desondanks konden ook Danny DeVito, Jared Leto en Owen Wilson de zitjes niet vullen tijdens het openingsweekend van de Disney-film.

De voorlopig magere 24,2 miljoen dollar in het globale laatje blijkt zelfs een van de laagste recettes die Disney ooit ontving voor het debuut van een live-action remake.

En toevallig (?) staat het record evenwel op naam van Haunted Mansion. Maar dan de flop uit 2003 met Eddie Murphy.

Haunted Mansion gaat Indiana Jones achterna

Voor Disney is het wederom een stevige streep door de rekening na de geflopte re-reboot van Indiana Jonesnog geen maand terug. Vanwege de staking in Hollywood mochten Rosario Dawson en co de film niet promoten in aanloop naar de première. En voor marketing bedroeg het budget van Haunted Mansion al zo’n 150 miljoen dollar.

Gooi daar de concurrentie van Barbie en Oppenheimer bovenop, de matige recensies en het onderkoelde genre van de film, en je bekokstooft het ideale recept voor een flop aan de kassa. Gelukkig kunnen Disney en Rosario Dawson zich snel herpakken met Ahsoka.

Rosario Dawson kan flop doorspoelen met Ahsoka

Op 23 augustus verschijnt namelijk de langverwachte spin-off over de Jedi die bij Anakin Skywalker – later Darth Vader – in de leer ging. In The Mandalorian konden we al een glimp opvangen van het live-action personage. Maar binnenkort is het tijd voor het echte werk. En Disney+ vuurt meteen de eerste twee afleveringen op ons af. Daarna krijgt Rosario Dawson nog zes weken (en afleveringen) om de flop van Haunted Mansion door te spoelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.