Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

GTA 5 voor altijd gratis te spelen, maar je moet er wel snel bij zijn

Grand Theft Auto 5 is ondertussen alweer zeven jaar oud, maar nog altijd razend populair. Rondscheuren in een levendige open wereld blijft immers verslavend. Helaas is de game van Rockstar Games dan ook zelden in de aanbieding. Tot nu.

Zelfs na al die jaren duikt de prijs van GTA 5 zelden onder de dertig euro. Tot nu. Je kunt vanaf nu tot en met 21 mei namelijk GTA V gratis downloaden. Zolang je maar voor 21 mei erbij bent, kun je de game voor altijd gratis blijven spelen. Althans, mits je een PC hebt die het spel aan kan.

?Check ook: GTA 6 gaat Narcos achterna

Gratis Grand Theft Auto 5

Fortnite, ontwikkelaar van o.a. Fortnite, biedt elke week in zijn Epic Games Store een spel gratis aan. Zo hoopt het bedrijf dat steeds meer gamers die shop en de bijbehorende launcher gaan gebruiken, in plaats van bijvoorbeeld Steam. Meestal gaat het om indie-games, met soms een grote titel ertussen.

Dit keer is dus de Windows-versie van Grand Theft Auto 5 aan de beurt. Dat is bijzonder, want het is niet alsof het spel nog amper verkocht wordt. Sterker nog, door de populariteit van GTA Online was 2019 een van de beste verkoopjaren voor het spel tot nu toe.

Zo download je GTA 5

Je kunt het spel claimen door via deze link een account aan te maken in de Epic Games Store. Zoek vervolgens GTA 5 op, claim de game en je kunt het voor altijd gratis blijven spelen. Dat gaat wel een beetje geduld vereisen, want deze aanbieding is zo bijzonder dat de servers van Epic Games continu down gaan. Oftewel, men wil massaal Grand Theft Auto 5 claimen. Ach, gelukkig hebben we nog tot 21 mei.

Over Epic Games gesproken: check ook hun eerste voorproefje op de gameplay graphics van de PS5. En wist je dat we al meer weten over GTA 6? Daarover lees je in dit artikel meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.