Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 16 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

GTA 6 gaat mogelijk een andere soort game worden dan je gewend bent

Vroeger kocht je een game en moest je het doen met wat op het schijfje stond. Tegenwoordig is dat met alle DLC, seasons en uitbreidingen wel anders. Games worden na de release alleen nog maar groter. De multiplayer van Grand Theft Auto 5 is daar een mooie voorbeeld van en het lijkt erop dat Rockstar die lijn wil doortrekken voor GTA 6.

Gerenommeerd gamejournalist Jason Schreiber heeft op de website Kotaku laten weten dat Rockstar geleerd heeft van Red Dead Redemption 2. Hij onthult dat Jennifer Kolbe een jaar na de release van de game een mail heeft gestuurd naar al het personeel. Jennifer zit hoog in de Rockstar boom en maakte bekend dat het bedrijf de bedrijfscultuur wil gaan verbeteren.

Rockstar wil overwerken aanpakken

Zo worden er nu onder andere anonieme enquêtes gehouden om de sfeer te polsen, is de communicatie verbeterd en zijn de schema’s flexibeler geworden. Dat laatste is onderdeel van een groter plan om het ontwikkelen van games op een andere manier te benaderen. Rockstar doet dit vooral om overwerken te verminderen. De zogenaamde crunch moet worden aangepakt. Dit is de benaming die wordt gebruikt voor het dagen en nachten doorwerken om een game af te krijgen.

Crunch helemaal uitbannen lijkt onmogelijk, maar het kan wel een stuk minder. Zo onthulde de inmiddels opgestapte medeoprichter Dan Houser dat sommige medewerkers meer dan 100 uur per week werkten om Red Dead Redemption 2 af te krijgen. Dit gaat de huidige directie van Rockstar te ver en daarom wil het bedrijf anders te werk gaan.

Wat betekent dit voor GTA 6

Deze werkwijze gaat mogelijk ook invloed hebben op hoe nieuwe Rockstar games eruit gaan zien. Zo schrijft Jason Schreiber dat het volgend deel in de Grand Theft Auto serie bij de release “moderately sized” zal zijn. Rockstar kennende is dat waarschijnlijk nog steeds enorm, maar minder groot dan je misschien gewend bent. Het plan is om de game vervolgens met updates steeds verder te laten groeien.

Eén van de vele uitbreidingen op GTA 5 Online:

In het artikel wordt GTA 6 niet bij naam genoemd, maar wordt er gesproken over over het volgende deel in de Grand Theft Auto serie. Toch kunnen we er wel vanuit gaan dat het hier om het zesde deel gaat. Het begint er namelijk sterk op de lijken dat deze al in productie is. Zo werd de titel onlangs ontdekt op het CV van een acteur en zou zelfs het eerste screenshot van GTA 6 al gelekt zijn.

Voorlopig nog geen GTA 6

Hoopgevende verhalen, maar je moet ze wel met een (flinke) korrel zout nemen. Op dit moment is GTA 6 nog ver van ons verwijderd, maar dat mag de voorpret natuurlijk niet drukken. Zo kunnen wij erg genieten van de geruchten dat GTA 6 mogelijk één van onze favoriete Netflix-series achterna gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GTA 6 gaat mogelijk een andere soort game worden dan je gewend bent
Sluiten