Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Wednesday-ster in nieuwe misdaadfilm Yellowstone-producer

Taylor Sheridan, producent van Yellowstone en 1923, heeft naast een breed scala aan zeer succesvolle televisieseries blijkbaar ook nog tijd voor films. Maak kennis met de misdaadfilm Finestkind, met een rol voor Jenna Ortega, de ster uit hitserie Wednesday.

Ook op het witte doek weet de 53-jarige Amerikaan grote namen te scoren. Op 15 december komt Finestkind uit, een nieuwe misdaadfilm met Tommy Lee Jones en Wednesday-ster Jenna Ortega in de hoofdrollen.

Finestkind

Jones speelt de vader van twee zoons (Ben Foster en Toby Wallace) die in zeer verschillende werelden zijn opgevoed en opgegroeid. Tijdens een noodlottige zomer komen ze weer samen. Volgens de officiële synopsis speelt de film zich af “tegen de achtergrond van de commerciële visserij” en neemt het verhaal een “primal wending wanneer desperate omstandigheden de broers dwingen om een deal te sluiten met een gewelddadige misdaadbende uit Boston”.

Verder gaan we vooral niet te veel spoilen, maar alles wijst erop dat Finestkind een kwaliteitsfilm wordt om in de gaten te houden, zeker voor liefhebbers van de betere misdaadthriller. Leuk feitje: oorspronkelijk was de film in ontwikkeling met Jake Gyllenhaal en Zendaya in de hoofdrollen.

Jenna Ortega, Tommy Lee Jones en meer

Naast de Wednesday-ster Jenna Ortega zijn ook de andere betrokken namen niet misselijk: de film is geschreven en geregisseerd door Brian Helgeland. De Oscar-winnaar die eerder topfilms als Mystic River en L.A. Confidential schreef. Ook zijn regisseurs-CV is niet misselijk, met films als A Knight’s Tale en Legend.

Finestkind thriller misdaadfilm
(Afbeelding: Paramount)

Toch is het nog te vroeg om de Oscars-lijstjes voor volgend jaar erbij te gaan pakken. Finestkind werd afgelopen september voor het eerst vertoond tijdens het Toronto International Film Festival, en de eerste reacties van aanwezige critici waren zeer mixed. Waar de een “powerful performances” prijst, heeft de andere recensent het over “a boatload of clichés.”

Oordeel zelf

Gelukkig kunnen we zeer binnenkort zelf een oordeel vellen. Niet in de bioscoop, helaas, maar op Skyshowtime. Hoogstwaarschijnlijk vanaf 15 december. De misdaadfilm is in Amerika namelijk een Paramount+ Original. De content van die dienst is bij ons via Skyshowtime te streamen. Check ook Saltburn, een ‘duivelse thriller’ met Marvel-ster Barry Keoghan die dit najaar uitkomt.

Finestkind thriller misdaadfilm
(Afbeelding: Paramount)

Het geniale detail in Wednesday

Terug naar Wednesday, de Addams Family spin-off die de definitieve doorbraak betekende voor Jenna Ortega. Check dit geniale detail uit de Netflix-serie, ingegeven door de actrice zelf, dat je vast niet is opgevallen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.