Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-occasion voor verrassend weinig geld te private leasen

Hmm, nieuwe wagen private leasen of toch een occasion kopen? Als tussenvorm kun je er ook voor kiezen een tweedehands auto te private leasen, zoals deze gebruikte Mercedes-Benz A-Klasse.

Dat je occasions kunt private leasen wist je natuurlijk al. In dit voorbeeld rekenden we al uit of dat het waard is. Toen ging het echter over een elektrische Nissan, nu een heuse Mercedes-Benz.

Occasion private leasen

Zo’n Duitse premium-auto is voor velen toch een statussymbool. Hoewel we eerder schreven over een Mercedes CLS voor 11 procent van de nieuwprijs, zijn statussymbolen over het algemeen prijzig. Het private leasen van een Mercedes-occasion kan dan ook gunstig zijn.

Mercedes-Benz A-Klasse occasion private lease private leasen
Deze Mercedes-Benz A-Klasse kost je 599 euro per maand (Afbeelding: LeasePlan)

Online vinden we één type Mercedes-occasion om te private leasen: de A-Klasse. Zo is er een exemplaar met slechts 21 duizend kilometer op de teller dat je voor 547 euro per maand rijdt bij een periode van 24 maanden. Dat is natuurlijk niet niks, maar vergeet niet dat bij die prijs onder meer de motorrijtuigenbelasting, verzekering en pechhulpverlening is inbegrepen.

Privatelease-tarief nieuwe Mercedes A-Klasse

De 547 euro is gebaseerd op een leaseperiode van 24 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Ter vergelijking: wil voor een periode van 72 maanden (drie keer zo lang) en 5.000 kilometer per jaar een hagelnieuwe A-Klasse met vergelijkbare opties private leasen, dan kost dat je bij dezelfde aanbieder 584 euro per maand. Tel uit je winst.

Mercedes-Benz A-Klasse occasion private lease private leasen
Leasemaatschappijen bieden over het algemeen enkel jonge occasions aan, waardoor je evengoed in een modern interieur zit (Afbeelding: LeasePlan)

Dan klinkt die 547 euro per maand plots zo gek nog niet. Wel ben je na twee jaar Mercedes-Benz nog altijd ruim 13.128 euro kwijt. Ter context: de fiscale waarde van de betreffende A-Klasse is 33.968 euro. De verzekering en motorrijtuigenbelasting komt daar nog bovenop. Ook heb je voor dat bedrag enkel een kale uitvoering. Wel kun je hem zelf samenstellen, iets wat bij het private leasen van een occasion niet aan de orde is.

Deze chique Mercedes-coupé is nu een goedkope occasion

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.