Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Luxe Mercedes-occasion kost nog maar 11 procent van nieuwprijs

Een decadente auto hoeft niet duur te zijn, zo bewijst deze luxe Mercedes-Benz CLS-occasion. Je koopt de tweedehands auto nu voor slechts 11 procent van de nieuwprijs.

De CLS begon zijn leven begin deze eeuw als studiemodel, maar werd toch in productie genomen na lovende reacties van het publiek. Manners weet wel wat voor respons een concept car kan opwekken, een poosje geleden reden wij namelijk zelf met een one-off concept car door Amsterdam.

Luxueuze occasion voor een prikkie

Als Mercedes-Benz CLS verscheen het model in 2004 op de markt, om in 2010 vervangen te worden door een nieuwere generatie. De goedkoopste uitvoering kostte nieuw iets minder dan 80.000 euro, terwijl je voor de duurste variant, de CLS 63 AMG, bijna een ton méér betaalde.

Mercedes-Benz CLS occasion tweedehands auto auto's goedkoop betaalbaar
De Mercedes-Benz CLS 350. (Afbeelding: AutoTrack / Harkink Automotive)

Inmiddels heeft afschrijving zijn werk gedaan en pik je een CLS voor verrassend weinig geld op als tweedehands auto. Zo kwamen wij dit exemplaar uit 2005 tegen. Het betreft een Mercedes-Benz CLS 350 die nieuw iets minder dan een ton kostte. Nu staat-ie als occasion te koop voor 10.945 euro. Dat is zo’n 11 procent van de oorspronkelijke prijs.

Tijdloos design en rood leer

Wel heeft de tweedehands auto inmiddels zo’n 220.000 kilometer gereden en is hij al 18 jaar oud, maar dat laatste zie je er niet aan af. Het is een vrij tijdloos design en de auto oogt nog altijd chic. In het interieur is het niet anders, al is de rode leren bekleding wellicht een tikkeltje fout.

Deze Mercedes CLS-occasion heeft een 272 pk sterke 3.5-liter V6 onder de kap en werd qua luxe en formaat tussen de E-Klasse en S-Klasse geplaatst. Aan luxe dus geen gebrek. Zo zijn de riante zetels elektrisch verstelbaar, heeft-ie verwarmde buitenspiegels en climate control die je vanaf elke stoel apart kunt bedienen.

Tweedehands auto met kans op problemen

Het kopen van een chique tweedehands bolide die nu voor een habbekrats wordt aangeboden (zoals deze Range Rover) is echter niet altijd een geweldig plan. Deze premium modellen zitten vaak namelijk boordevol (voor die tijd) geavanceerde techniek, wat het onderhoud duur maakt. De auto mag dan goedkoper zijn geworden, het onderhoud is (als je het goed wil doen) nog altijd prijzig. Zeker nu de occasion op leeftijd begint te raken en de kans op gebreken toeneemt.

Vier dure auto’s die als goedkope occasions een tweede leven leiden

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.