Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze decadente Range Rover is nu een betaalbare occasion

Wie wil pochen met een duur ogende auto, hoeft niet per se veel geld kwijt te zijn. Daar is deze betaalbare Range Rover-occasion het bewijs van.

Veel dure auto’s kampen met flinke afschrijving, waar de welvarenden die dergelijke auto’s nieuw kopen over het algemeen niet wakker van liggen. Vervolgens zijn de prijzige bolides, zoals deze Range Rover-occasion, relatief betaalbaar op te pikken als tweedehands auto.

Range Rover als betaalbare occasion

Het fijne aan een Range Rover is dat de auto een tijdloos design heeft. Zo vonden wij dit exemplaar, waarvan je toch niet zou zeggen dat hij al bijna twintig jaar oud is. Dat is de occasion wel en op de teller staan inmiddels ruim 157.000 kilometer. Wat moet dat kosten? 16.950 euro, en dan ga je natuurlijk nog even proberen af te dingen. Een zacht prijsje als je bedenkt dat dit model in 2003 minimaal 120.000 euro kostte. Is je dat toch teveel, dan vind je op Gaspedaal.nl goedkopere exemplaren. Wel hebben deze vaak wat meer ervaring.

Onder de motorkap van de Range Rover V8 Vogue ligt een 4.4-liter achtcilinder van BMW. Deze levert geen gigantisch vermogen, maar de 286 pk is genoeg om de flinke SUV in 9,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te stuwen. De occasion piekt bij een snelheid van 208 kilometer per uur.

Zeldzame Ferrari van Fernando Alonso te koop voor fortuin

Toch is niet alles positief. Zo betaal je per maand al gauw zo’n 150 euro aan wegenbelasting. Daarnaast betreft het een importauto. De Range Rover is in 2018 naar Nederland gehaald. Dat hoeft niet altijd iets slechts te betekenen, maar je dient als koper wel extra scherp te zijn op de kilometerstand.

Risico’s van deze tweedehands auto

Overigens is er nog een kanttekening te maken bij dit verhaal. Hoewel het verleidelijk klinkt om een tweedehands auto te kopen die eens zeer prijzig was, kent dit wel enkele risico’s. Deze auto’s zitten vaak bomvol met technische snufjes. Zo heeft deze Range Rover onder meer een elektrisch schuif- en kanteldak, parkeersensoren en zowel voor als achter stoelverwarming. Dat betekent dat er meer aan kapot kan gaan en nu die auto’s op leeftijd beginnen te raken, wordt die kans alsmaar groter. Zeker als de occasion niet goed onderhouden is.

Wie toch de gok wil wagen, kan nu dus relatief goedkoop een echte Range Rover rijden. Rijd je liever in een decadente maar betaalbare bolide van een ander merk, dan hebben we hier nog vier dure auto’s die als goedkope occasion een tweede leven leiden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.