Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zeldzame Ferrari van Fernando Alonso te koop voor fortuin

Formule 1-ster Fernando Alonso ruimt zijn garage op en doet een wel heel bijzondere Ferrari Enzo in de verkoop. De zeldzaamheid moet miljoenen opleveren.

Fernando Alonso draait al 22 jaar mee in de Formule 1 en tussen 2010 en 2014 reed de nu 41-jarige coureur voor Ferrari, maar daar boekte hij nooit het succes dat de tweevoudig wereldkampioen bij Renault behaalde. Alonso nam de Ferrari Enzo in ontvangst toen hij voor het Formule 1-team van de Italiaanse renstal reed. Nu moet de Ferrari het veld ruimen.

Ferrari Enzo voor de Paus

Buiten het feit dat dit model van Fernando Alonso is, is de Ferrari Enzo sowieso al een zeer exclusieve supercar. In totaal zijn er 400 Ferrari Enzo’s gebouwd. De laatste uit die reeks bouwden de Italianen speciaal voor Paus Johannes Paulus II, die hij uiteindelijk veilde voor het goede doel. Lang niet alle exemplaren zullen vandaag de dag nog in leven zijn. Aan boord vind je namelijk een 6.0-liter V12 met 659 pk. Al die steigerende paarden moet je wel onder controle zien te houden.

Fernando Alonso Formule 1 Ferrari Enzo
(Afbeelding: Monaco Car Auctions)

Geen punt voor een tweevoudig Formule 1-wereldkampioen. Toch heeft Fernando Alonso er niet veel mee gereden. Op de teller staan slechts 4.800 kilometer. Alsof dat nog niet genoeg reden is voor een jackpot tijdens de veiling, heeft dit exemplaar ook nog eens chassisnummer 1. Het is dan ook niet voor niets dat men een opbrengst van ruim 5 miljoen euro verwacht.

Nieuw speeltje voor Fernando Alonso

Wellicht dat de Ferrari Enzo wordt omgeruild voor de nieuwe DB12 of deze creatie van Aston Martin. Hoewel Fernando Alonso met het groene team nog niet als eerste de finishvlag zag, heeft de Spanjaard al wel in vijf van de eerste zes Formule 1-races een podiumplek weten te bemachtigen. In Monaco finishte Alonso zelfs op P2, één plekje achter Max Verstappen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.