Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Funda-bungalow vlakbij Amsterdam onder gemiddelde huizenprijs

Wie niet al te veel binnenruimte verlangt, kan voor een habbekrats mooi wonen. Deze knusse Funda-bungalow kost namelijk minder dan de gemiddelde huizenprijs. Bonus: je woont dicht bij Amsterdam.

Een bungalow wordt vaak gezien als een type woning voor ouderen, omdat alles gelijkvloers is. Toch vormt dit woningtype ook een betaalbare woonoptie voor degenen zonder al te groot gezin. En met een beetje fantasie zie je er zelfs een mini-villa in.

Betaalbare bungalow vlakbij Amsterdam

Een kleinere woning betekent ook een kleinere prijs. Op dit moment staan op woningverkoopsite Funda 87 bungalows te koop, waarvan de goedkoopste huisjes beginnen bij minder dan 300.000 euro.

(Afbeelding: Ilona Wolthuis Makelaardij)

De bungalow uit 2020 die wij vandaag uitlichten is met een vraagprijs van 399.500 euro een tikkie duurder, maar nog altijd een stuk goedkoper dan de gemiddelde huizenprijs van 422.000 euro.

Vrijstaand Funda-huis met grote tuin

Wat je krijgt voor dat geld? Een witte bungalow in Almere, een half uur rijden van Amsterdam, met een bescheiden 65 vierkante meter aan woonoppervlak op een perceel van 634 vierkante meter. Dat klinkt mooier dan het is, want de makelaar heeft hierbij voor het gemak de kavelweg waaraan de het Funda-bungalow staat meegerekend. Wel moet je maandelijks nog 40 euro aan servicekosten dokken voor het straatje waarin je woont.

De afbeeldingen geven een goede indruk van de tuin die je kunt verwachten. Wat je minder goed ziet, zijn de tien zonnepanelen die op het dak liggen en de warmtepomp. Verder komt de Funda-bungalow met vloerverwarming door het hele huis en een keuken waarbij alle apparatuur inbegrepen is. In de fraai ingerichte badkamer vind je nog een ligbad en inloopdouche.

Alternatieve woningen

Wil je nog kleiner wonen en hoef je niet zo nodig in de buurt van Amsterdam te zitten? Koop dan een kant-en-klaar tiny-house. Die kun je dan neerzetten op het goedkoopste stukje bouwgrond op Funda (ja, ook grond is te koop op de woningsite). In onze rubriek huizenmarkt blijf je op de hoogte van al het leuks uit vastgoedland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.