Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kant-en-klaar tiny house voor spotprijs te koop op Marktplaats

Een gemiddelde koopwoning kost je ruim vier ton. Toch hoeft het niet zo duur te zijn. Wie niet al te veel om ruimte en regelgeving geeft, pikt voor een fractie van het geld een kant-en-klaar tiny house op van Marktplaats.

Wonen in zo’n minihuisje is mogelijk, maar er zitten behoorlijk wat haken en ogen aan. In dit artikel vertellen we je meer over de regelgeving omtrent wonen in een tiny house. Daarin lichten we ook nog een ander huisje uit, dat je voor 30.000 euro op de kop tikt. Het model waar we het vandaag over gaan hebben, is echter nog véél goedkoper.

Tiny house op Marktplaats voor 3.500 euro

Op Nederlands bekendste verkoopsite stuitten we namelijk op een ‘onwijs modern tiny house’, zoals de aanbieder het omschrijft, voor 3.500 euro (exc. btw) Veel meer dan een vierkante kist met een raampje en een deurtje lijkt het niet te zijn, maar voor slechts 3,5 mille hoor je ons niet klagen.

tiny house marktplaats
(Afbeelding: Marktplaats / Lois)

Het tiny house heeft geïsoleerde wanden en is 3 bij 2 meter, waarmee het oppervlak slechts 6 vierkante meter is. Uit de afbeeldingen bij de advertentie maken we op dat twee huisjes aan elkaar te koppelen zijn. Daarmee komt het al iets dichter in de buurt van het formaatje studentenkamer.

tiny house marktplaats
Twee ruimtes aan elkaar gekoppeld bieden 12 vierkante meter aan ruimte. (Afbeelding: Marktplaats / Lois)

Een ander voordeel is dat alle panelen van het tiny house zelf in te delen zijn. Je bepaalt dus zelf waar je een raam, duur of dichte muur wilt hebben. Een heel serieuze woonoptie is dit misschien niet, maar het is wel een betaalbare manier om een kantoortje, chillruimte of slaapplek in de achtertuin te creëren. Ook handig voor kids die willen oefenen met op zichzelf wonen.

Volwaardiger alternatief

Wil je het iets serieuzer aanpakken, dan kun je ook voor dit exemplaar gaan. Met 18 vierkante meter is dit een volwaardiger tiny house. Het huisje is namelijk al voorzien van een toilet, douche en keukentje. Daarnaast vind je binnenin ledverlichting en stopcontacten. Dit minihuis kost wel iets meer: 17.495 euro.

Dit huis koop je bij de supermarkt als bouwpakket van 8.000 euro

Tiny house marktplaats
(Afbeelding: Marktplaats / Voorraad Units)
tiny house marktplaats
Je kunt je tiny house ook als clubhuis inrichten. Wellicht dat het sanitair daarvoor moet wijken. (Afbeelding: Marktplaats / Voorraad Units)

 

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.