Coen Grutters
Coen Grutters Hebbedingen 29 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze betaalbare e-step van Mediamarkt mag je wél op straat

Fatbikes en elektrische stepjes vliegen je in de stad om de oren, terwijl ze vaak niet eens de weg op mogen. De Pro-Mounts UrbMob Kick&Go is een nieuwe, betaalbare e-step van Mediamarkt waarmee je wél legaal de openbare weg op mag.

Eerder schreef Manners al over een elektrische step van Bugatti, waar opmerkelijk genoeg geen torenhoog prijskaartje aan hangt. Wie strikt volgens de letter van de wet leeft, moet zijn step-plezier alleen beperken tot privéterrein.

Legale elektrische step van Mediamarkt

Anders is dat met de UrbMob Kick&Go. De e-step koop je al voor 599 euro bij Mediamarkt en je kunt oom agent vrolijk probleemloos voorbij steppen op straat.

ProMounts UrbMob Kick&Go elektrische step e-step legaal betaalbaar openbare weg
(Afbeelding: www.nr1elektrischestep.nl)

Maar hoe omzeilt deze elektrische step de regels? Nou, door er geen gashendel op te plaatsen. Net als een elektrische fiets, mag de elektromotor enkel trapondersteuning bieden om straatlegaal te zijn (anders wordt het een bromfiets). Voor de e-step geldt hetzelfde.

Topsnelheid van de Pro-Mounts UrbMob Kick&Go

Om binnen de wetmatige lijntjes te kleuren, is de elektrische step begrensd op 25 kilometer per uur. Om dat te halen, moet je dus ook zelf ook aan de bak. De mate van ondersteuning die de 250W-motor biedt is variabel dankzij de vier verschillende rijmodi. De maximale actieradius bedraagt 35 kilometer.

De nieuwe Ducati is een betaalbare elektrische step met slimme features

Om veilig de weg op te kunnen, is de e-step voorzien van e-rem op het voorwiel en een schijfrem op het achterwiel. Daarnaast is de elektrische step uitgerust met een koplamp en een remlicht. Om vanaf de zijkant goed gezien te worden, zijn er reflectoren op de step geplaatst. Ook handig: banden die niet lek kunnen raken.

Alternatieven voor de e-step

Voor een vergelijkbaar bedrag heb je ook een elektrische step die is uitgevoerd als Mercedes-AMG Petronas F1 Team-editie. Wie toch liever op een zadel zit, koopt voor een fractie meer de goedkoopste e-bike van Amazon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.