Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Ducati is een betaalbare elektrische step met slimme features

De nieuwe Ducati is geen brullende motor, maar een elektrische step. Maak kennis met de PRO-I EVO.

In Nederland mag je er officieel de openbare weg niet mee op, maar in andere Europese landen is het al wel toegestaan: de elektrische step. Ducati heeft een gloednieuw model op de markt gebracht die met name gericht is op betaalbaar stedelijk vervoer. De PRO-1 EVO is in tegenstelling tot veel Ducati-motoren erg betaalbaar. De step is te koop vanaf 399 euro.

PRO-I EVO: de elektrische step van Ducati

Voor dqt geld krijg je een elektrische step met een 350 Watt motor, waarmee je een topsnelheid van zo’n 25 kilometer per uur bereikt. De motor is gekoppeld aan een 280 Wh batterij. Hiermee kom je zo’n 25 tot 30 kilometer ver, afhankelijk van het gewicht van de bestuurder, buitentemperatuur en ondergrond. Is de accu leeg, dan is deze in 3 tot 5 uren weer helemaal opgeladen.

PRO-I EVO, ducati, elektrische step, betaalbaar
De e-scooter is opvouwbaar (Afbeelding: Ducati)

Het opvouwbare frame is van aluminium en heeft een onopvallend design. Door de elektrische step helemaal grijs te maken en enkel te accentueren met rode details, zie je op afstand niet dat je op een Ducati rijdt.

Slimme features

In het frame van de elektrische zie je een schermpje dat via de Ducati-app is verbonden met je telefoon. In de app kun je het laadniveau van de accu zien, de afgelegde afstand bekijken en detecteren waar jouw Ducati PRO-1 EVO staat. Zijn er problemen met je e-scooter, dan kun je via de chat direct contact leggen met een medewerker bij het Italiaanse motormerk.

PRO-I EVO, ducati, elektrische step, betaalbaar
Ingebouwd display in het frame (Afbeelding: Ducati)
PRO-I EVO, ducati, elektrische step, betaalbaar
De PRO-I EVO in vol ornaat (Afbeelding: Ducati)

Maar de Ducati heeft nog een slimme feature aan boord. Door een anti-vibratiesysteem is de elektrische step stabieler en veiliger dan zijn concurrenten. Ook krachtigere LED-lampen voor en achter moeten de veiligheid ten goede komen. Desondanks zijn deze voertuigjes nog niet goedgekeurd in Nederland, al zie je er wel veel mensen op rijden. De PRO-I EVO is hoe dan ook gewoon te bestellen.

De elektrische F1-step van Mercedes is verrassend betaalbaar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.