Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

G.I. Joe terug in de bioscoop: Marvel-held serveert snoeiharde actie

G.I. Joe is terug! De strip, speelgoed en multimedia-franchise is al sinds 1942 populair. In 2009 en 2013 probeerde Paramount Pictures nog een modern cinematic universe ervan te maken, met wisselend succes.

Tijd voor poging drie. De studio ging terug naar de tekentafel, met Snake Eyes: G.I. Joe Origins als resultaat. Zoals de titel van deze blockbuster al doet vermoeden gaan we terug naar het begin.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Henry Golding speelt Snake Eyes, een vasthoudende eenling die wordt verwelkomd in een oude Japanse clan, de Arashikage, nadat hij het leven van hun troonopvolger redde.

We spraken Henry Golding over zijn rol:

Bij aankomst in Japan leert de Arashikage Snake Eyes de kunst van de ninjawarrior, terwijl ze ook iets bieden waar hij altijd al naar verlangde: een thuis. Maar wanneer geheimen uit zijn verleden worden onthuld, zullen de eer en trouw van Snake Eyes op de proef worden gesteld – zelfs als dat betekent dat hij het vertrouwen verliest van degenen die het dichtst bij hem staan.

Marvel-held?

We krijgen dus een echte origin story van de huurmoordenaar. Het pad dat hem uiteindelijk maakte tot de martial arts-enigma die we kennen van de vorige films, comics en het speelgoed. Opvallend genoeg heeft Marvel ook lange tijd comics over G.I. Joe gemaakt, waarin Snake Eyes zelfs Shang-Chi tegen kwam, de Marvel-held die later dit jaar zijn eigen film krijgt.

Dat gaat niet gebeuren in de filmfranchise van Paramount Pictures, een studio met zijn eigen Disney+-concurrent. Toch belooft de eerste trailer van Snake Eyes: G.I. Joe Origins veel goeds. Het is te vroeg om al een oordeel te vellen, maar voor fans van brute martial arts-actie lijkt het een aanrader te gaan worden. Keiharde actie.

Top martial arts-namen

Naast Henry Golding (The Gentlemen) bestaat de cast verder uit Andrew Koji als Storm Shadow, Úrsula Corberó als The Baroness, Samara Weaving als Scarlett, Haruka Abe als Akiko, Tahehiro Hira als Kenta en Iko Uwais als Hard Master. Vooral die laatste naam is na The Night Comes for Us en The Raid een goed teken. Twee brute films die praktisch enkel uit martial arts-actie bestaan.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins is nu te zien in de bioscoop.

Snake Eyes: voormalige Marvel-held serveert snoeiharde actie in nieuwe trailer
😎 (Afbeelding: Paramount Pictures)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.