Coen Grutters
Coen Grutters Gadgets 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Betaalbare elektrische step van Bugatti maakt fatbike met grond gelijk

In elke grote stad suizen de fatbikes je om de oren. Ze zijn inmiddels een statussymbool onder jongeren. Voor hetzelfde geld koop je echter ook een heuse Bugatti. Een elektrische step, geen hypercar. Maar het is genoeg om de show te stelen.

Dat Bugatti’s peperduur zijn hoeven wij je niet te vertellen. Desondanks telt Nederland verrassend veel eigenaren van een Bugatti. Dat aantal kan flink oplopen als deze e-step van het hypercarmerk aanslaat.

Elektrische step van Bugatti

Net als veel andere merken, verkoopt ook Bugatti accessoires. Denk aan zonnebrillen, horloges (zoals ook Porsche doet) en dus elektrische stepjes. Deze gaan geen 400 kilometer per uur, maar een bescheiden 30 kilometer per uur. De range is maximaal 40 kilometer. Verrassend genoeg is een Bugatti-stepje nog vrij betaalbaar.

Bugatti e-step elektrische step fatbike betaalbaar goedkoop 1
De elektrische step schijnt het Bugatti-logo op de grond. Men moet natuurlijk wel weten welk merk e-step je rijdt. (Afbeelding: Bugatti)

Aan de elektrische step van Bugatti, die in het zilver, zwart, blauw of geel te krijgen is, hangt namelijk een prijskaartje van slechts 1.200 dollar, omgerekend zo’n 1.140 euro. Wij Nederlanders zullen echter iets meer moeten betalen, omdat de step enkel in Amerika te bestellen is. Daar moeten dus nog invoerrechten en btw over betaald worden. Dat zal bij elkaar nog een kleine 300 euro bedragen.

E-step goedkoper dan een fatbike

Een flink bedrag, maar het komt niet in de buurt van deze Nederlandse fatbike van Phatfour. Bovendien is de elektrische step verrassend betaalbaar voor Bugatti-begrippen. Een auto van het merk kost je op z’n minst enkele miljoenen euro’s en zelfs een zonnebrilletje van de hypercarfabrikant scoor je niet voor minder dan duizend piek.

Nederlands elektrische auto-alternatief te koop voor habbekrats

Is een e-step je ondanks het Bugatti-logo toch iets te suf? Dan is deze mountainbike van Porsche misschien iets voor je. Net als op de fatbike hoef je niet alles zelf te doen. Het is namelijk een elektrische fiets waarbij een high-end elektromotor je ondersteunt tijdens het trappen. Porsche noemt het de 911 onder de e-bikes. Helaas hangt daar wél een Porsche-waardig prijskaartje aan.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.