Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke advocatenfilm met supercast is dé streamhit van nu

Nee, het is geen nieuwe Men In Black. Beter kijken. Jamie Foxx en Tommy Lee Jones hebben met The Burial een wereldhit in handen. Het is de best bekeken film op Amazon Prime Video en recensenten jubelen.

Gooi twee iconen bij elkaar en je hebt een wereldhit. Nee, zo makkelijk gaat dat niet. Er zijn genoeg films met grote sterren die tegenvallen, vooral als ze gemaakt zijn voor streaming. The Burial bewijst dat het ook anders kan.

The Burial op Amazon Prime Video

De film draait kort gezegd om Willie E. Gary, een excentrieke advocaat, die begrafenisondernemer Jeremiah Joseph O’Keefe met financiële problemen helpt. Dit om zijn familiebedrijf te redden tegen de krachten van een gigantische begrafenisonderneming, de Loewen Group.

De excentrieke advocaat wordt gespeeld door Tommy Lee Jones (Men In Black), terwijl de geplaagde begrafenisondernemer wordt vertolkt door Jamie Foxx (Django Unchained). Overige castleden zijn onder anderen Jurnee Smollett (Birds of Prey), Alan Ruck (Succession), Mamoudou Athie (Jurassic World Dominion), Amanda Warren (Gossip Girl) en Lance E. Nichols (Queen of the South). Een cast waar menig serie- en filmliefhebber zijn vingers bij aflikt.

Lof voor Jamie Foxx en Tommy Lee Jones

The Burial is volgens filmdatawebsite Flixpatrol al dagenlang de best bekeken film wereldwijd. Ook wint de advocatenfilm het van Originals op de andere streamingdiensten. Maar wat vinden de recensenten van Jamie Foxx, Tommy Lee Jones en de rest? Welnu, die zijn louter positief.

Heerlijke advocatenfilm met Tommy Lee Jones en Jamie Foxx is dé streamhit van nu
Tommy Lee Jones en Alan Ruck (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Op Rotten Tomatoes scoort de wereldhit van Amazon Prime Video 89% onder filmcritici en 85% onder het publiek. Dat is behoorlijk hoog. “The Burial is het soort film dat je met het hele gezin kunt bekijken. Het is een ouderwetse, onwaarschijnlijk spannende film met een ultiem David en Goliath-gevoel. Dat met ijzersterke vertolkingen van onder anderen Tommy Lee Jones en Jamie Foxx. Jammer dat deze film niet in de bioscoop te zien is”, schrijft Sarah Vincent van In Between Drafts treffend. Bekijk hier het volledige recensieoverzicht. IMDb geeft tot nu toe een rating van 7,1 uit 10.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.