Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Met ‘betaalbaar’ horloge viert Porsche 75 jaar aan sportwagens

De Porsche 356 rolde 75 jaar geleden voor het eerst van de band. Dit model wordt gezien als de eerste sportwagen van het merk. De Duitsers vieren dit door een exclusief horloge uit te brengen. Er hangt nog altijd een Porsche-waardig prijskaartje aan, maar het polsklokje is desondanks betaalbaarder dan je wellicht verwacht.

Het horloge in kwestie is een speciale uitvoering van de Chronograph 1, op de markt gezet door zustermerk PorscheDesign. De oplage is gelimiteerd tot 475 exemplaren. De polsklokjes zijn vervaardigd van titanium en worden aangedreven door het Werk 01.140-uurwerk.

Prijs van de Chronograph 1 75 Years Porsche Edition

Dan nu de prijs. 20.000 euro? 30.000 euro? Nee, wie met deze Porsche om de pols wil paraderen, zal 9.975 euro achter moeten laten bij het merk. Doe dit maal 475 en je komt uit op bijna 4.740.000 euro. Behoorlijk wat omzet met een speciale uitvoering van een al bestaand horloge.

Wellicht vraag je je af het woord betaalbaar in de kop van dit artikel te zoeken heeft. Bijna tien mille is een flinke smak geld. Dat klopt, maar vergeleken met veel andere high-end horloges valt deze prijs nog mee. Denk aan deze atypisch stijlvolle Rolex of dit exorbitante klokje waar jij maar liefst 610 jaarsalarissen voor opzij zou moeten zetten.

Daarnaast moet je in ogenschouw nemen dat Porsche, als het op auto’s aankomt, een premiummerk is en daar hangt nou eenmaal een prijskaartje aan. Zelfs de instapper scoor je bij de dealer niet voor minder dan een ton. Als occasion rij je overigens Porsche voor een prikkie.

3 goedkopere Porsche-horloges

Voor wie 9.975 euro – geheel terecht – nog altijd niet betaalbaar vindt, heeft geluk. Speciaal voor jou hebben we nog drie horloges van het Duitse sportwagenmerk geselecteerd. Deze hebben wellicht niet de exclusiviteitsfactor die de nieuwste uitvoering van de Chronograph 1 met zich meedraagt, maar zijn wel stukken goedkoper.

1. Classic Turbo Horloge – 691 euro

Porsche horloge horloges
(Afbeelding: PorscheShop)

2. 956 Rothmans Horloge – 419 euro

horloge horloges
(Afbeelding: PorscheShop)

3. Martini Racing Chronograaf 37 mm – 733 euro

Porsche horloge horloges
(Afbeelding: PorscheShop)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.