Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

4 betaalbare occasions die van jou eindelijk een Porsche-eigenaar maken

Voor veel autoliefhebbers staat-ie op het verlanglijstje: een Porsche. Met name de 911 is voor velen een langgekoesterde droom, al is dat model vaak ook tweedehands behoorlijk prijzig. Toch vonden we vier occasions die van jou een heuse Porsche-bezitter maken.

Op de tweedehandsmarkt zijn namelijk meerdere betaalbare occasions met een Porsche-badge te vinden. Sterker nog, je vindt er ook deze mini-Boxster zónder Porsche-logo.

Betaalbare Porsche-occasions

Het Duitse merk bouwt meer dan alleen sportwagens, dus deze lijst met betaalbare Porsche-occasions moet voor ieder wat wils bieden. En ja, voor iedereen die smacht naar een 911, die zit er ook bij.

Porsche 924 – 8.850 euro

We beginnen met deze 924 uit 1979. Volgens puristen geen échte Porsche, vanwege de watergekoelde 2.0-liter motor die plots in de neus van de wagen lag.

Betaalbare Porsche occasions
(Afbeelding: AutoTrack / Automobielbedrijf H. Tappel)

924-occasions vind je vanaf minder dan 10.000 euro. Zoals gezegd krijg je dan een 2.0-liter viercilinder in de neus. Deze motor levert een magere 125 pk en 165 Nm aan koppel. Niets om over naar huis te schrijven, maar naar huis rijden kun je er wel mee. In een Porsche.

Porsche Boxster – 11.850 euro

Liever met open dak rijden? Dan is deze tweedehands Boxster echt iets voor jou. In deze Porsche vind je geen brave vierpitter, maar een 2.5-liter zescilinder. Bovendien ligt dit 204 pk sterke boxermotor vlak achter je. Dat lijkt er meer op.

Betaalbare Porsche occasions
(Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Hoefnagel Sprang-Capelle BV)

Online zagen we dit exemplaar. Geen Tiptronic-automaat in deze occasion, maar een handgeschakelde vijfbak. Op de teller staat 197.000 kilometer. Dat is niet niks, maar daar is het prijskaartje dan ook naar. Voor 11.850 euro is deze tweedehands Porsche Boxster van jou.

Tweedehands Porsche 911 – 21.900 euro

Daar is-ie dan: een echte Porsche 911. Toegegeven, het is de minst geliefde 996-generatie en dan ook nog het pre-faceliftmodel. Bovendien heeft ook deze sportwagen met 186.000 kilometer op de klok de nodige ervaring. Desalniettemin is het een échte 911.

Betaalbare Porsche occasions
(Afbeelding: AutoTrack / Auto Twins Emmen)

Dat betekent dat er een 3.4-liter boxerzescilinder in de kont van deze occasion ligt. Deze levert een respectabele 300 pk. Voor dit alles betaal je, in dit goedkope geval, net geen 22 duizend euro. Veel geld, maar weinig voor een 911.

Porsche Cayenne – 9.945 euro

Word je niet warm van een lage sportwagen, dan hebben we ook nog een mooie Cayenne S-occasion voor je in de aanbieding. Althans, dat heeft deze aanbieder uit Terneuzen. Na vier- en zescilinders hebben we nu een V8. Deze levert 340 pk en 420 Nm koppel.

Betaalbare Porsche occasions
(Afbeelding: AutoTrack / Vakgarage Rida B.V.)

Deze occasion betreft een Cayenne S met een kleine 225.000 kilometer op de klok. Als niet-S of met meer kilometers is de Cayenne ook al voor minder geld te krijgen. Een leuke occasion die zelfs om te bouwen is tot offroader. We noemden deze tweedehands Porsche ook al in een lijstje met auto’s die duur lijken, maar het niet (meer) zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.