Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse regisseur onthult film met Pulp Fiction en Batman-ster

Nee, niet Paul Verhoeven, maar de Nederlandse regisseur Roel Reiné heeft een film gemaakt met een internationale sterrencast. Onder anderen Tim Roth (Pulp Fiction, Reservoir Dogs) en Aaron Eckhart (Batman-film The Dark Knight) spelen mee.

De film heet Classified en is een actiethriller. Je kent de Nederlandse regisseur onder meer van de Nederlandse kaskraker Michiel de Ruyter.

Classified: actiethriller met sterrencast

Roel Reiné bevestigde vandaag dat hij een grote Hollywood-film heeft gedraaid met sterren Aaron Eckhart, Abigail Breslin en Tim Roth (van die geweldige openingssène uit Pulp Fiction). De opnames van Classified zijn kort geleden afgerond op Malta. De eerste beelden van de film worden volgende week gepresenteerd op het festival van Cannes.

In de film speelt Eckhart een CIA-moordenaar die plotseling wordt benaderd door zijn dochter, die jarenlang verdwenen was. Zij blijkt voor de Britse geheime dienst MI6 te werken en vertelt haar vader dat de geheime afdeling van de CIA waarvoor hij denkt te werken al jaren is opgeheven.

Soep van Pulp Fiction, Batman en Little Miss Sunshine

Eckhart was onder meer te zien als openbaar aanklager Harvey Dent in de succesvolle Batman-film The Dark Knight. Abigail Breslin is onder meer bekend van haar doorbraakrol als lief klein meisje in arthouse-hit Little Miss Sunshine. Acteur Tim Roth, die de derde hoofdrol speelt, is onze held sinds de films Reservoir Dogs en Pulp Fiction van Quentin Tarantino. Marvel-fans kennen hem vooral als Emil Blonsky / Abomination in She-Hulk.

Het is een van de grootste filmprojecten die de Nederlander tot nu toe in Hollywood heeft gemaakt. Reiné noemt het “een grote eer om met deze acteurs te mogen werken. Zij hebben een diepe emotionele laag aan het verhaal toegevoegd”. Het is nog niet bekend wanneer Classified in de bioscopen te zien is.

Waar kennen we deze Nederlandse regisseur van?

De Nederlandse regisseur maakte in eigen land onder anderen de bioscoophit Michiel de Ruyter. Hij won een Gouden Kalf voor zijn filmdebuut The Delivery. In Hollywood heeft hij de afgelopen jaren meerdere series voor History Channel gemaakt, onder meer over Julius Caesar en George Washington. Ook draaide hij voor de zender een aantal afleveringen van de serie Knightfall, met Star Wars-acteur Mark Hamill.

Pulp Fiction stream je in Nederland op Netflix, The Dark Knight op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.