Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 5 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Tatiana Maslany pareert kritiek op CGI en lichaam van She-Hulk

De serie She-Hulk: Attorney at Law wordt niet bepaald goed ontvangen na de eerste trailer. De CGI van de Disney+-serie zouden bijzonder tegenvallen.

Het is niet alleen het CGI-werk an sich dat er volgens criticasters matig uitziet. Ook waren de werkomstandigheden voor de VFX-medewerkers (visual special effects) bij Marvel/Disney+ niet bepaald prettig volgens sommige medewerkers.

She-Hulk onder vuur

Tatiana Maslany, de actrice die She-Hulk speelt, mengt zich in het debat. “Ik voel enorm veel eerbied richting de talenten die verantwoordelijk zijn voor de CGI. Ze moeten waarschijnlijk veel te veel doen in de korte tijd die hen gegeven wordt”, zegt Tatiana Maslany tegen Variety.

Een van de hoofdschrijvers, Jessica Gao, staat haar bij: “Het is verschrikkelijk dat veel van de VFX-medewerkers zich opgejaagd voelen en dat de werkdruk te hoog is. Iedereen in dit panel (Television Critics Press Tour, red.) is solidair met alle werknemers en voorstander van goede arbeidsomstandigheden.”

Kat Coiro, regisseur van de Marvel-serie, geeft wel toe dat het moeilijk was een oogje in het zeil te houden. “Je bent vaak niet aanwezig achter de schermen op dat soort lange dagen en nachten.”

Kritiek op Disney+ en Marvel

Het trammelant Disney+ is niet nieuw. Het begon met CGI-artist Dhruv Govil, die op Twitter een bericht achterliet: “Het heeft ervoor gezorgd dat ik wilde stoppen met VFX. Disney is geen goede klant en ik heb collega’s overwerkt meegemaakt, terwijl Marvel de duimschroeven strakker aandraaide”.

Maar is de CGI ook slecht?

Hoofdrolspeler Tatiana Maslany is er wel van overtuigd dat She-Hulk er niet uitziet als een game, zoals de algehele kritiek luidt. “We moeten er ons van bewust zijn dat werkomstandigheden niet altijd optimaal zijn. En toch worden er enorme stappen gemaakt in de CGI-industrie. Ik heb de scènes gezien en het voelt niet alsof het uit een game komt. Ik ben verbluft wat deze VFX-mensen doen.”

Kritiek op lichaam gepareerd

Tatiana Maslany had nog wel een goed punt op andere veelgehoorde kritiek: het sierlijke lichaam van She-Hulk. “Ze is gebaseerd op een Olympische sporter. Het is bewust geen kolossale spierbundel geworden”, aldus de actrice. “Maar als we dat hadden omgedraaid, hadden we dezelfde kritiek gekregen.” Heeft ze een punt.

she hulk, marvel, kritiek, cgi, werkomstandigheden, serie
Sierlijker dan de mannelijke Hulk (Afbeelding: Disney+)

She-Hulk is vanaf 18 augustus te zien met Tatiana Maslany, Mark Ruffalo (Hulk), Tim Roth (Abomination) en Benedict Wong, als… nou ja Wong, op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.