Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Moederdag komt eraan! 10 mooie en betaalbare LEGO-sets als cadeautip

Op zondag 14 mei is het alweer Moederdag. Een feestdag die je opeens kan besluipen. Gelukkig ben je er nog op tijd bij om snel een geschikt cadeautje te bestellen. We helpen je een handje door tien Moederdag-cadeautjes te tippen. Diverse LEGO-sets die je online kunt aanschaffen, en die daarna snel op je deurmat belanden. Op tijd voor zondag, uiteraard.

Moederdag-cadeaus van LEGO

Van kleurrijke bosjes bloemen tot pure Japanse kunst: er is voor elke moeder wel wat te vinden in LEGO’s uitdijende collectie aan sets voor volwassenen. Zoek, geef en bouw ze!

Bosje bloemen

Je kunt maar beter een teiltje erbij pakken als iemand de gemeenplaats ‘elke dag is Moederdag’ gebruikt. Toch zit er natuurlijk een kern van waarheid in. Je moeder verdient niet alleen op Moederdag, maar élke dag een bosje bloemen. Pro-tip: geef haar een bosje bloemen dat simpelweg nooit verwelkt. Dan hebben we het natuurlijk over LEGO Icons 10280 Flower Bouquet, een bosje bloemen van plastic. Van madeliefjes tot rozen: je kunt zelf bepalen hoe het resultaat eruit moet gaan zien. Ook mooi meegenomen: verschillende steentjes zijn gemaakt van plantaardig plastic. Past perfect in het thema.

🎁Check deze set in de LEGO Store

LEGO Moederdag cadeau tips
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Paradijsvogelplant

Is je moeder meer van de planten? Dan is deze paradijsvogelplant een aanrader. Met 1173 steentjes bouw je een 46 centimeter hoge plant, inclusief pot. Bij echte paradijsvogels kun je eeuwig wachten tot de bloemen tot bloei komen. In het geval van deze LEGO-replica is het altijd feest. Op Moederdag, en erna.

🎁Check deze set in de LEGO Store

LEGO Moederdag cadeau tips
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Vetplantjes

Gelukkig zijn er ook goedkopere sets in de Botanical Collection van onze Deense vrinden. Denk bijvoorbeeld aan deze vetplantjes. Met 771 steentjes bouw je maar liefst negen plantjes. Dat maakt ‘m het perfecte Moederdagscadeau als je samen met je moeder en/of andere gezinsleden aan de slag wil gaan. Heb je meteen een activiteit voor op Moederdag te pakken! Pak je het liever nog iets goedkoper aan? Dan kun je in de LEGO Shop ook losse bloemen aanschaffen, zoals deze tulpen voor minder dan een tientje.

🎁Check deze set in de LEGO Store

LEGO Moederdag cadeau tips
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Check ook de aanbiedingen

Niet elke moeder is gek op planten en bloemen. Wij kunnen niet raden waar jouw moeder van houdt, maar we kunnen je wel aanraden eens de aanbiedingen-pagina van LEGO te checken. Daar vind je potentiële cadeautjes met een zacht prijsje. Zoals deze parkieten, die normaliter 14,99 euro kosten, maar nu voor 8,99 euro in de uitverkoop zijn gegaan. Een mooi, subtiel en vooral kleurrijk cadeautje.

🎁Check de aanbiedingen in de LEGO Store

LEGO Moederdag cadeau tips
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Parijs, maar dan thuis

Het liefst zou je wellicht je moeder trakteren op een weekendje Parijs, maar onze portemonnee is in ieder geval niet eindeloos diep. Gelukkig kun je haar wel alvast trakteren op een plastic stukje voorpret, dankzij de Architecture-serie. Voor 49,99 euro kun je haar de Parijs-set van LEGO cadeau geven. Van de Arc de Triomphe en de Champs-Elysées tot, uiteraard, de Eiffeltoren. Alle iconische gebouwen uit de stad van de liefde komen in miniatuurvorm voorbij.

🎁Check deze set in de LEGO Store

LEGO Moederdag cadeau tips
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Pure kunst

LEGO heeft een hoop sets voor volwassenen, van gigantische Star Wars-schepen tot pure plastic kunst. In die laatste categorie kun je een hoop potentiële Moederdag-cadeautjes vinden. Neem bijvoorbeeld de Hokusai, de bekende Japanse houtsnede, die je nu in LEGO-vorm kunt bouwen. Je moeder krijgt er zelfs ophangelementen bij om het kunstwerk daadwerkelijk op te hangen. Ook leuk: er zit een soundtrack bij, waardoor ze helemaal in de Japanse sferen de iconische golf kan gaan bouwen. Is ze toch meer van de bloemen? Dan heeft LEGO ook een schilderij genaamd Bloemkunst.

🎁Check deze set in de LEGO Store

LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Film-nostalgie

De Deense fabrikant heeft begin deze eeuw mede aan een faillissement weten te ontsnappen door meer gelicenseerde sets uit te brengen. Samenwerkingen met filmstudio’s, bijvoorbeeld. Van Harry Potter tot Avatar: menig filmfranchise is al in een LEGO-jasje gestoken. Het is dus zeker de moeite waard om te achterhalen welke films je moeder tof vindt, want de kans is groot dat er een LEGO-set van bestaat. Wie houdt er bijvoorbeeld nou niet van Disney-nostalgie? Voor 39,99 euro kun je een miniatuurversie van het iconische Disney-kasteel aanschaffen.

🎁Check deze set in de LEGO Store

LEGO Moederdag cadeau tips
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.