Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 21 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets

LEGO heeft tijdens San Diego Comic-Con vier gloednieuwe Avatar-sets onthuld. Op naar Avatar 2: The Way of Water!

Na dertien jaar wachten krijgen we op 16 december eindelijk het vervolg op Avatar te zien.

LEGO x Avatar

Ondertussen is 3D vrijwel compleet verdwenen uit de bioscopen. In 2009 kon regisseur James Cameron er nog mee imponeren. Avatar 2: The Way of Water moet het meer van zijn special effects hebben. Je kunt je brilletje thuislaten.

Alles wijst erop dat Avatar 2 desalniettemin een indrukwekkende film gaat worden, en dat viert LEGO vrolijk mee. De Deense speelgoedfabrikant heeft namelijk een viertal nieuwe Avatar-sets onthuld tijdens San Diego Comic-Con.

Stuk voor stuk zijn ze gebaseerd op The Way of Water. We zetten de nieuwe hebbedingen voor je op een rijtje.

Neytiri & Thanator vs. AMP Suit Quaritch

Waarschijnlijk is het lang geleden dat je Avatar hebt gezien, en over het tweede deel weten we ook nog vrij weinig. De beschrijvingen van de nieuwe sets zijn dan ook deels geheimtaal voor ons. Deze eerste set is gelukkig een feest der herkenning: hij bevat minifiguren van kolonel Miles Quaritch, die we nog kennen uit de eerste film, gespeeld door Stephen Lang, en Neytiri. De kolonel kun je in actie laten komen in zijn AMP-pak, een soort mech, en Neytiri rijdt op een wezen genaamd Thanator.

💰 LEGO Avatar 75571 Neytiri & Thanator vs. AMP Suit Quaritch bevat 560 steentjes en kost 44,99 euro. De set is vanaf 1 oktober in Nederland verkrijgbaar.

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets
(Afbeelding: LEGO)

Jake & Neytiri’s First Banshee Flight

Is Jake een rol bij de Na’vi waardig? Je kunt er opnieuw achter komen dankzij deze tweede set. Je bouwt er namelijk twee Banshee mee, de wezens waarop Jake en Neytiri in de filmfranchise rondom de Hallelujah Mountains vliegen. De bergen en de Hometree van de Na’vi zul je er zelf bij moeten bedenken of bouwen.

💰 LEGO Avatar 75572 Jake & Neytiri’s First Banshee Flight bevat 572 steentjes en gaat 54,99 euro kosten. De set is vanaf 1 oktober in Nederland verkrijgbaar.

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets
(Afbeelding: LEGO)

Floating Mountains: Site 26 & RDA Samson

De derde set is een stuk groter. LEGO laat je met dit model een heus lab bouwen, waarin Dr. Grace de bijzondere flora uit de films kan analyseren. Flora die je kunt verzamelen door met de SA-2 Samson-helikopter Pandora te verkennen. Of pak een Direhorse, de paard-achtige dieren uit de eerste Avatar-film. Je krijgt bij deze set Jake in zowel menselijke als in menselijke gedaante, evenals minifiguren van Dr. Grace, Trudy en Norm.

💰 LEGO Avatar 75573 Floating Mountains: Site 26 & RDA Samson bevat 887 steentjes en gaat 99,99 euro kosten. De set is vanaf 1 oktober in Nederland verkrijgbaar.

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets
(Afbeelding: LEGO)

Jake Sully & his Avatar

Vind je de bovenstaande Avatar-sets toch iets te prijzig, of meer om mee te spelen? Dan heeft LEGO ook de verzamelbare Brickheadz-lijn voor je. Met een prijskaartje van 19,99 euro is het een prettig cadeautje, dat altijd wel een plekje kan krijgen op je bureau of in de woonkamer. Je bouwt er twee keer Jake mee: als Na’vi en als mens, in een rolstoel. Een rolstoel waar je de filmheld overigens ook uit kunt halen. Filmmagie werkt ook in LEGO-vorm.

💰 LEGO BrickHeadz 40554 Jake Sully & his Avatar bevat 246 steentjes en gaat 19,99 euro kosten. De set is vanaf 1 oktober in Nederland verkrijgbaar.

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets
(Afbeelding: LEGO)

LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.