Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Van AI-idee naar 150.000 dollar in zeven maanden: ‘Geldmachine’

Geen startkapitaal, geen probleem. Met behulp van ChatGPT lanceerden twee vrienden in maart een bedrijfje als bijverdienste. Zeven maanden later konden ze DimeADozen al verkopen voor 150.000 dollar. Maar ook jij kunt voordeel halen uit deze nieuwe AI-tool.

Manieren aan het zoeken om passief inkomen te genereren? Check hoe je volgens ChatGPT het makkelijkst geld kunt verdienen met AI. De chatbot van OpenAI heeft de oprichters van DimeADozen in ieder geval geen windeieren gelegd.

Het geniale AI-idee van DimeADozen

Slechts tweehonderd dollar, een idee en vier dagen tijd. Veel meer hadden Sal Aiello en Monica Powers niet nodig om een succesvol bedrijf uit de grond te stampen. En het mooiste? Dankzij DimeADozen kun jij ook geld verdienen met een geniaal business-idee.

Aiello en Powers zagen in ChatGPT een ideale sparringspartner om potentiële passieve bijverdiensten aan te pitchen. De twee vrienden uit de Amerikaanse techwereld gebruikten de AI bijvoorbeeld als startpunt om marktonderzoek uit te voeren en om te bepalen of er überhaupt wel een markt voor het idee bestond. Maar deze ervaring op zich was al geld waard, beseften ze.

Door de mogelijkheden van AI in dit veld te ontdekken, konden Aiello en Powers namelijk achterhalen welke prompts tot de beste antwoorden leiden. En die kennis gebruikten ze om in maart DimeADozen op te richten; een researchtool die je vertelt of jouw business-idee steek houdt of niet. Het stopt de ontvangen informatie in honderden vooraf geschreven ChatGPT-prompts en organiseert de antwoorden in rapporten van 50 pagina’s over potentiële investeerders, klanten en concurrenten van het hypothetische bedrijf. Voor dit uitgebreide rapport rekent DimeADozen slechts 39 dollar. Allemaal in een fractie van de tijd die traditionele analysebureaus of zoekmachines doorgaans nodig hebben.

Van ChatGPT naar 150.000 dollar

Binnen vier dagen was de website van DimeADozen opgezet. En daar hadden Aiello en Powers niet meer dan 185 dollar voor nodig; 150 voor het webdomein en 35 voor hosting en een database. In de zeven maanden sinds de AI-tool het licht zag, maakten ze 66.000 dollar pure winst, aangezien er verder bijna geen kosten aan te pas komen. “Het is een echte geldmachine”, verklaarde Aiello daarover aan CNBC.

Maar vorige maand namen de oprichters het besluit om DimeADozen te verkopen voor ongeveer 150.000 dollar. De focus gaat nu naar nieuwe bijverdienste-projecten. Hoe dan ook: niet slecht verdiend in minder dan een jaar tijd.

Bill Gates beantwoordt in 30 seconden de 3 cliché-sollicitatievragen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.