Felix Decavel
Felix Decavel Auto's & Motoren 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Porsche 911 is elektrisch en heeft maar twee wielen

Tegenwoordig hoeft de bolide niet in je garage te staan om een ritje met een 911 te kunnen maken. Met de nieuwe elektrische fiets die geïnspireerd is op het iconische model, kom je ook al een heel eind. Al zal je voor de Porsche e-bike Cross evenzeer een aardig bedrag uit de portefeuille moeten vissen.

Ook al spreekt Porsche zichzelf tegen wat betreft de recente koerswijziging, deze elektrische fiets is dan wel weer een pedaalslag in de juiste richting. En al zeker als je net te laat was om de GT2 RS Clubsport van Max Vertappen of deze bloedmooie restomod aan je collectie toe te voegen.

Dan maar een e-bike, waarmee je Mathieu van der Poel probleemloos uit het wiel kletst op de Poggio.

De e-bike Cross van Porsche

Hoe dan ook maakt Porsche indruk met zowel het design als de performance van de elektrische fiets, die in samenwerking met Rotwild tot stand is gekomen. De e-bike Cross 911 combineert een sportief en elegant ontwerp met krachtige aandrijfprestaties, waarmee geen enkele heuvel te steil is.

e-bike, elektrische fiets, porsche
(Afbeelding: Porsche Design)

De nieuwste generatie van Shimano-aandrijving zorgt met een krachtige motor, onuitputtelijke accu en mechanische versnellingen voor een moeiteloze acceleratie. En de hydraulische schijfremmen van Magura op deze Porsche 911 brengen je daarentegen veilig en snel tot stilstand.

e-bike, elektrische fiets, porsche, stang
(Afbeelding: Porsche Design)

Het frame van de elektrische fiets is gemaakt van koolstofvezel en is op maat ontworpen door Studio F.A, een vermaarde Porsche-tuner. De wielen zijn van het fietsaccessoire-merk Crankbrothers. Bovendien biedt het stalen ros drie verschillende rij-modussen aan, elk met een eigen actieradius van 50, 75 of 100 kilometer.

De e-bike Cross van Porsche is momenteel te koop voor 8.900 euro. Dan ben je misschien toch beter af met deze tweedehands Cayenne die momenteel voor 4.000 euro in de etalage staat.

Meer elektrische fietsen

Check ook de nieuwste elektrische fiets van het Nederlandse Phatfour. Bekijk welke dubieuze e-bikes onlangs door de overheid werden geveild. Of lees onze recensie van de Gazelle Ultimate C380 HMB.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.