Coen Grutters
Coen Grutters Elektrische fiets 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste fatbike op Amazon en wat je ervoor krijgt

De SameBike XWC05 mag zich de goedkoopste fatbike van Amazon noemen. Maar wat heeft de e-bike precies te bieden?

Hoewel sommige elektrische fietsen (zoals deze van Porsche) meer kosten dan de goedkoopste elektrische auto ter wereld, zijn er ook betaalbare modellen te vinden. Bijvoorbeeld op Amazon, waar de SameBike XWC05 de goedkoopste fatbike is.

Chinese e-bike

Het merk komt uit China en levert wereldwijd verschillende e-bikes, waaronder de XWC05. De elektrische fiets komt met dikke banden, een 48-volt 624 Wh-batterij en een lcd-schermpje dat de belangrijkste informatie zoals snelheid, kilometerstand en batterijniveau weergeeft.

e-bike SameBike XWC05 elektrische fiets fatbike goedkoopste goedkoop betaalbaar Amazon AliExpress
(Afbeelding: SameBike)

De elektrische mountainbike, zoals SameBike de e-bike noemt, kent een zogeheten body-modus. Het is een beetje gissen wat ermee bedoeld wordt, maar we vermoeden dat je in deze stand helemaal zelf voor de aandrijving moet zorgen. Wel heeft-ie zeven versnellingen om het leven wat makkelijker te maken.

Illegale Amazon-fatbike met klein prijskaartje

Daarnaast heeft de fatbike een ondersteunende modus, waarbij de 750W-motor in de achteras je helpt tijdens het trappen, maar ook een elektrische modus waarbij je zelf niets hoeft te doen. Daarnaast bedraagt de topsnelheid 43 kilometer per uur. Om die laatste twee redenen mag de SameBike XWC05 volgens de wet enkel als bromfiets de straat op. Maar ja, wat niet weet wat niet deert. De actieradius van de e-bike ligt tussen de 60 en 80 kilometer.

e-bike SameBike XWC05 elektrische fiets fatbike goedkoopste goedkoop betaalbaar Amazon AliExpress 2
(Afbeelding: SameBike)

De goedkoopste fatbike van Amazon tik je voor 899 euro op de kop. Bij Decathlon koop je dezelfde fiets ook, al kost-ie daar 1.470 euro (met korting). SameBike zet hem zelf voor 90 procent in elkaar, wat betekent dat je de laatste moeren en bouten zelf vast moet draaien. “Door een beetje gezond verstand te gebruiken en de instructies te lezen, is de e-bike vrij eenvoudig in elkaar te zetten”, schrijft Amazon-gebruiker Kevin Hardie in zijn review.

Minpuntje van de elektrische fiets

Een kritiekpuntje is dat er tijdens nat weer wat water in het frame kan sijpelen, maar volgens Hardie heeft dat vooralsnog niet tot grotere problemen geleid en is het eenvoudig te verhelpen. Al met al klinkt het als een goed uitgeruste fatbike voor een degelijke prijs, al moet je wel oom agent mijden. Maar dat is vast geen probleem voor rebelse fatbikejongeren.

Betaalbare elektrische step van Bugatti maakt fatbike met grond gelijk

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.