Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste horrorfilm van 2023 is gemaakt met mini-budget

Schrik je niet rot. Twee YouTubers hebben volgens ons dit jaar de beste horrorfilm van 2023 gemaakt. En dat succes is geen toeval. Talk To Me komt namelijk uit dezelfde studio als de meeste recente Oscar voor Beste Film. Goed om te weten voor Halloween.

Vergis je niet, het talent van het kersvers regisseursduo werd wel degelijk eerst ontwikkeld op YouTube. Meer dan waarschijnlijk heb je de viral video’s van het kanaal RackaRacka zelfs al eens zien voorbijkomen. Maar nu zijn de twee broers afgestudeerd van het kleine naar het grote scherm. En wel met een ijzingwekkende horrorfilm: Talk To Me. Budget: 4,5 miljoen euro, en dat is heel weinig. Zo had de onlangs uitgekomen horror-sequel The Exorcist: Believer een budget van 30 miljoen euro. En om het beter in perspectief te zetten: kaskraker Oppenheimer had een budget van 100 miljoen euro.

Maar Talk To Me griezelt als een big budget-film, zonder de inbreng van een heel leger aan VFX-artiesten. Laat dat nou precies de specialiteit van A24 zijn, de studio die Oscar na Oscar binnenrijft en elke grote speler in de filmindustrie inmiddels de stuipen op het lijf jaagt. En al zeker met Talk To Me.

Talk To Me

Talk To Me verscheen 28 juli 2023 in de bioscoop. Naast ons waren ook critici ervan overtuigd: dit is dé horrorfilm van het jaar. En aangezien het genre het vaak hard te verduren krijgt van de ‘professionele’ zijde van het gangpad in de bioscoop, zijn de unaniem positieve beoordelingen des te opmerkelijker. Alleen al op basis van de trailer snap je volledig waarom.

Over het plot van de film lichten we een tipje van de sluier, zonder te veel te spoileren. Wanneer een groep vrienden ontdekt hoe ze geesten kunnen oproepen met behulp van een gebalsemde hand, raken ze verslaafd aan de nieuwe sensatie, totdat een van hen te ver gaat en angstaanjagende bovennatuurlijke krachten ontketent.

Beste horrorfilm van 2023

Op IMDb noteert de prent een cijfer van 7,4 op 10, bijzonder hoog voor een griezelfilm. De grootste bloemetjes worden op Rotten Tomatoes uitgedeeld. Met een score van 94 % uit voorlopig 63 recensies, blijkt Talk To Me zelfs veruit de beste horrorfilm van 2023 te zijn. Wij doen alvast in onze broek. Je kunt de film nog niet streamen, maar wel huren of kopen via Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.