Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort wereldhit met Bill Burr en boomers versus wokers

Drie boomers, maar zeker de niet de minste, zijn verantwoordelijk voor de grootste hit op Netflix van dit moment. Old Dads – met Bobby Cannavale, Bill Burr en Bokeem Woodbine – is wereldwijd de best bekeken film van dit moment.

Moe van al die coming-of-age series als Sex Education, Stranger Things, Dickinson en The End of the F***ing World? Welnu, dan word je op je wenken bediend met een film die is geschreven en geregisseerd door Bill Burr, waarin hij zelf ook maar direct de hoofdrol speelt.

Old Dads op Netflix

De titel verraadt eigenlijk het plot al, zeker als je komiek Bill Burr in de cast ziet. Juist, deze Netflix-film is een comedy, maar wel eentje met filmhuisallure volgens de streamingdienst. Old Dads gaat over een knorrige vader van middelbare leeftijd. Hij en zijn twee beste vrienden zijn een beetje verdwaald in een veranderende wereld vol millennial-CEO’s en machtige basisschooldirecteuren. Nu ze 50 jaar oud zijn, worstelen ze met hoe zich te gedragen in de tijd van gender- en klimaatissues.

Jack (gespeeld door Bill Burr) irriteert zich aan alles. Samen met zijn vrienden en collega’s Connor (Bobby Cannavale) en Mike (Bokeem Woodbine) probeert hij middels onbeholpen pogingen toch met de tijd mee te gaan. Ze besluiten hun bedrijf te verkopen, maar tot hun grote schrik ontslaat de nieuwe hipsterbaas iedereen boven de 35 jaar oud, behalve hen. Het bedrijf stapt af van de verkoop van throwback-teamshirts en moderniseert zich door gender- en CO2-neutraal te worden. Of zoals mensen dat tegenwoordig noemen: ‘woke’. Al is die term compleet verbasterd. Hetzelfde geldt overigens voor ‘boomers’.

Meningen verdeeld over film Bill Burr

Alleen de drie hoofdrolspelers zijn al reden genoeg om Old Dads te streamen. En zij zijn slechts het puntje van de ijsberg aan gerenommeerde acteurs die deze film sieren. Ze zorgen ervoor dat Old Dads op Netflix wereldwijd de meest gestreamde film van dit moment is. Leuk en aardig, maar wat vinden de kijkers hiervan?

Bill Burr als Jack Kelly. Bokeem Woodbine als Mike Richards en Bobby Cannavale als Connor Brody (Afbeelding: Netflix)

De meningen zijn nogal verdeeld en er zijn duidelijk twee kampen, die deze Netflix-film totaal verschillend zien. Onder het publiek scoort Old Dads 88% op Rotten Tomatoes, en dat is erg hoog. Filmcritici geven de film gezamenlijk juist een bedroevend lage score van 24%.

‘Vermoeiende grappen over generatiekloof’

Consensus van de zure filmrecensenten: ‘Old Dads moest laten zien dat Bill Burr een veelbelovend filmmaker is, maar de verwachtingen worden grotendeels gedempt door het onregelmatig grappige scenario dat afhankelijk is van vermoeiende grappen over de generatiekloof.’ Consensus van het publiek: ‘Als je een fan bent van Bill Burr, dan zal deze cultuurbotsende komedie van Netflix zeker voor een harde lach zorgen.’

Oordeel zelf: Old Dads is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.