Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

5 series in afwachting van Euphoria 3 en ter ere van Angus Cloud

Angus Cloud is niet meer. Ter nagedachtenis van de overleden fan favorite uit Euphoria: welke series komen enigszins in de buurt van de HBO-hit?

Wat tienerdrama’s met een donker randje betreft, scheert geen één serie even hoge toppen als Euphoria. En daar had Angus Cloud zeker een aandeel in met zijn (lees: ons) geliefd personage Fezco.

Ter ere van de eens rijzende ster die nu vroegtijdig aan de hemel fonkelt, zijn dit vijf series in afwachting van Euphoria seizoen 3.

Series voor fans van Euphoria

Elke serie hieronder zou ongetwijfeld baat hebben gehad bij een rol voor Angus Cloud. Maar wist je dat er ook twee losse afleveringen van Euphoria zijn verschenen?

‘Rue’ en ‘Jules’

Speciaal gemaakt om de lange wachttijd tussen seizoen 2 en 3 te verzachten. ‘Rue‘ en ‘Jules‘ (in die volgorde) zijn geen typische Euphoria-afleveringen, maar wel ultiem kijkvoer voor de fan. Angus Cloud / Fezco maakt geen verschijning helaas.

euphoria, seizoen 3, angus cloud, rue, jules
(Afbeelding: HBO Max)

Skins

Een spirituele, maar lichtzinnigere voorloper van Euphoria. Skins was razend populair en betekende evenwel de doorbraak van veel jonge acteurs. Alle zeven seizoenen van de Britse serie kun je streamen op Netflix.

euphoria, seizoen 3, angus cloud, skins
Tony Stonem in seizoen 1 van Skins (Afbeelding: Netflix)

Sex Education

Sex Education mag dan wel geen duister drama zijn, de hitserie van Netflix schroomt de controversiële en moeilijke thema’s niet.

Élite

Spaanse cocktail gemixt met ingrediënten uit Euphoria en Gossip Girl. Een Spaanse Angus Cloud bestaat spijtig genoeg niet, maar in dit artikel lees je hoe oud de acteurs zijn die de elitaire tieners vertolken. Élite kijk je op Netflix.

euphoria, seizoen 3, angus cloud, elite
(Afbeelding: Netflix)

The End of the F***ing World

Heerlijk gevatte coming-of-age serie vol zwarte Britse humor. Beide seizoenen op Netflix heb je in één lui weekend verslonden.

euphoria, seizoen 3, angus cloud
(Afbeelding: Netflix)

We Are Who We Are

Misschien wel de serie die Euphoria het dichtst benadert qua thema’s. Het tienerdrama van Luca Guadagnino volgt twee bevriende buitenbeentjes die opgroeien op een Amerikaanse legerbasis in Italië. Niet toevallig ook van de stal van HBO, maar in Nederland kijk je We Are Who We Are via Cinetree.

Laatste rollen van Angus Cloud

Behoudens flashbacks zou Angus Cloud meer dan waarschijnlijk geen rol hebben gehad in Euphoria seizoen 3. Maar de 25-jarige acteur was na zijn doorbraak in de hitserie ook betrokken bij andere projecten.

Hij zal nog drie keer op het scherm te zien zijn. Een thrillerfilm Your Lucky Day en Freaky Tales, een drama waarin Pedro Pascal de hoofdrol speelt. Beide producties hebben nog geen releasedatum. Verder had Angus Cloud ook nog een rol in een vooralsnog onbetitelde horrorfilm van Universal Studios die in 2024 uitkomt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.