Felix Decavel
Felix Decavel Netflix 24 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Netflix-hit Elite gaat over tieners, maar hoe oud zijn de acteurs?

De Spaanse serie Elite sluimert al een tijdje in de top tien van meest bekeken series op Netflix. Het nieuwe seizoen is dan ook net op het streamingplatform verschenen. Maar in tegenstelling tot hun personages, zijn de acteurs die de schoolgaande tieners vertolken vaak een stuk ouder. We zetten het verschil in leeftijd op een rij.

Ook in Nederland staat de hitserie op de tweede plaats. Tieners uit modale gezinnen worden naar de elitaire kostschool gestuurd en al snel ontwikkelt er zich een klassenstrijd tussen de schoolbanken.

Bekijk de trailer van het nieuwe en zesde seizoen hierboven.

De echte leeftijd van de cast van Elite

Elite is een beetje zoals de Spaanse Gossip Girl. Niet alleen wat betreft het plot, maar ook gezien het leeftijdsverschil tussen de personages en de acteurs die hen vertolken.

Manu Ríos als Patrick Blanco

Patrick is in Elite een 18-jarige laatstejaars student. In werkelijkheid is Manu Ríos geboren op 17 december 1998 en is hij dus bijna 24 jaar oud.

elite, leeftijd, acteurs, cast
Manu Rios als Patrick Blanco (Afbeelding: Netflix)

Carla Díaz als Ari Blanco

De tweelingzus van Patrick is natuurlijk even oud: 18 jaar. Carla Díaz is net als haar fictieve broertje geboren in 1998. In juli van dit jaar werd ze 24.

elite, leeftijd, cast, carla diaz
Carla Díaz als Ari Blanco (Afbeelding: Netflix)

Martina Cariddi als Mencía Blanco

Het jongste zusje van de Blanco-telg is 17 jaar oud in Elite. In werkelijkheid is Martina Cariddi geboren in het jaar 2001 en dus 21 jaar oud.

elite, leeftijd, cast, martina cariddi
Martina Cariddi als Mencía Blanco (Afbeelding: Netflix)

Valentina Zenere als Isadora Artiñán

De influencer, DJ en student Isadora is 17 jaar oud in Elite. De Argentijnse actrice die haar rol vertolkt, Valentina Zenere, is geboren in 1997 en dus 25 jaar oud.

elite, leeftijd, cast, Valentina Zenere
Valentina Zenere als Isadora Artiñán (Afbeelding: Netflix)

André Lamoglia als Iván Carvalho

Iván speelt in Elite de 17-jarige zoon van een Portugese profvoetballer. Net als zijn personage is André Lamoglia in Brazilië geboren. Maar dan in 1997. Op dit moment is de acteur dus 25 jaar oud.

elite, leeftijd ,cast, André Lamoglia
André Lamoglia als Iván Carvalho (Afbeelding: Netflix)

Carmen Arrufat als Sara

Sara is één van de nieuwe gezichten in seizoen 6 van Elite. Vermoedelijk is de social media-influencer 17 of 18 jaar oud. Carmen Arrufat zelf is 20 jaar oud.

elite, leeftijd, cast, carmen arrufat
Carmen Arrufat als Sara (Afbeelding: Netflix)

Alex Pastrana als Raúl

Het vriendje van Sara, Raúl, is net als zijn geliefde een nieuw personage in seizoen 6 van Elite. Ook hij is vermoedelijk 17 of 18 jaar oud in de serie. Acteur Alex Pastrana daarentegen is met zijn 30 lentes een stukje ouder.

elite, leeftijd, cast, alex pastrana
Alex Pastrana als Raúl (Afbeelding: Netflix)

Álvaro de Juana als Didac

De 18-jarige Didac wordt door Álvaro de Juana vertolkt die morgen (25 november) 20 kaarsjes mag wegblazen.

elite, leeftijd, acteurs, cast, didac
Álvaro de Juana als Dídac (Afbeelding: Netflix)

Ander Puig als Nico

Nico, het eerste transgender-personage in Elite, is tijdens de serie 17 jaar oud. In werkelijkheid mocht acteur Ander Puig afgelopen zomer zijn 21e verjaardag vieren.

elite, leeftijd, cast, ander puig
Ander Puig als Nico (Afbeelding: Netflix)

Adam Nourou als Bilal

De dakloze Bilal gaat in Elite niet naar de kostschool, maar hij heeft wel ongeveer dezelfde leeftijd als zijn schoolgaande vrienden. De Franse acteur, Adam Nourou wordt in december 20 jaar oud.

elite, leeftijd, cast, adam nourou
Adam Nourou als Bilal (Afbeelding: Netflix)

Ana Bokesa als Rocío

Rocío is een 17-jarige nieuweling op de kostschool van Elite. Echter is de leeftijd van Ana Bokesa een goed bewaard geheim dat we nergens konden vinden. De actrice begon ook nog maar net aan haar carrière dus zal deze info later wel op het web verschijnen. Geef ons zeker een seintje als het zover is! Wij schatten in: 22 jaar oud.

elite, leeftijd, cast, ana bokesa
Ana Bokesa als Rocío (Afbeelding: Netflix)

Guillermo Campra als Hugo

De 18-jarige Hugo verscheen in seizoen 5 op het schooltoneel van Elite. Guillermo Campra werd geboren in 1997 en is intussen dus 25 jaar oud.

elite, leeftijd, cast, hugo
Guillermo Campra als Hugo (Afbeelding: Netflix)

Ignacio Carrascal als Javier

Javier bedaarde in het vijfde seizoen als nieuw gezicht al snel de gemoederen. In seizoen 6 is hij inmiddels 18 jaar oud. De babyface van Ignacio Carrascal heeft daarentegen al 27 jaren op de teller staan.

elite, leeftijd, cast, javier
Ignacio Carrascal als Javier (Afbeelding: Netflix)

Marc Bonnin als Álex

Álex mag dan wel 18 jaar oud zijn in Elite seizoen 6, Marc Bonnin die hem vertolkt staat met zijn 24 jaren al zes treden verder op de levensladder.

elite, leeftijd, cast, marc bonnin
Marc Bonnin als Álex (Afbeelding: Netflix)

De leeftijd van de cast versus personages in Stranger Things

Ben je ook benieuwd naar het leeftijdsverschil tussen de personages en de acteurs die hen vertolken in de Netflix-hit Stranger Things? Check dan dit artikel. En wist je al dat de acteurs in Sex Education ook helemaal geen tieners zijn?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.