Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier zijn eindelijk de New Balance x Stone Island 574-sneakers

Stone Island en New Balance hebben de krachten gebundeld en een nieuwe kledinglijn gelanceerd voor de geraffineerde sportliefhebber. De stijlvolle nieuwe 574-sneakers komen op 25 november uit en je moet er waarschijnlijk snel bij zijn.

Vorige week gaf de Engelse stervoetballer Raheem Sterling nog de aftrap voor de opvallende samenwerking. Ben je toevallig op zoek naar coole kicks of een stijlvol shirt om je trainingsmakkers de loef mee af te steken?

Let wel, het camouflagepatroon van de voetballaarzen en het truitje kan ervoor zorgen dat de coach geen één van je kunstjes ziet. Al was dat waarschijnlijk sowieso al het geval. Dan maar sneakers.

Raheem Sterling scoort in stijl

De samenwerking werd vorige maand voor het eerst geteasd. Sindsdien hebben fans van beide merken reikhalzend uitgekeken naar de sneakers van de nieuwe kledinglijn. En beter kon het eigenlijk niet van start gaan voor New Balance en Stone Island. Kijk maar eens met welke schoenen Raheem Sterling de bal tegen de Iraanse netten trapte op het WK in Qatar.

new-balance-stone-island-sneakers-raheem-sterling
Raheem Sterling scoort tegen Iran op het WK in Qatar (Afbeelding: ANP)

En nu scoren beide merken ook met hun stijlvolle sneakers.

De sneakers van New Balance x Stone Island

De militair-geïnspireerde details van de sneakers sluiten naadloos aan bij de voetbalschoenen waar Raheem Sterling een land mee in extase bracht. Maar New Balance en Stone Island hebben de sneakers niet alleen versierd met militaire invloeden.

new balance, stone island, sneakers
De nieuwe 574 sneakers (Afbeelding: New Balance x Stone Island)

Het olijfkleurige suède verbindt de salie-tinten en het metaalgrijs van de sneakers tot een mooi geheel van materialen en kleuren. Bovendien leggen de geperforeerde hiel-lip, de robuuste hielklemmen en een tussenzool de basis voor het herkenbare N-logo van New Balance op de zijkanten.

Het klassieke kompaslogo van Stone Island staat op de tong, die bedekt is met een mix van groene, gele en zwarte kleuren. De rest van de sneakers worden verder aangevuld met onopvallende gebroken witte tinten. De stijlvolle herfstschoenen zijn vanaf 25 november in Nederland verkrijgbaar via de website van Stone Island of via de website van New Balance. Check ook deze Black Friday-deals van Nike.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.